Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elektroniikka ja sähkötekniikka

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Espoo
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Videoesittely

Aalto-yliopisto - miksi tekniikan ala?

Elektroniikka ja sähkötekniikka

Tekniikan kandidaatti

Elektroniikka ja sähkötekniikka

Elektroniikan ja sähkötekniikan opiskelu antaa hyvän perusosaamisen modernilla ja kehittyvällä alalla. Ala sopii sinulle, jos olet kiinnostunut perustekniikasta, sähköilmiöistä, elektronisten komponenttien valmistuksesta tai sähkövoimasta ja arvostat vankkaa tekniikan osaamista.

Elektroniikan ja sähkötekniikan opintojen sisältö

Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelmassa opitaan tekemään elektroniikkalaitteita ja tutkitaan, miten sähkölaitteet toimivat. Opinnoissa perehdytään sähköisten luonnonilmiöiden selittämiseen ja etsitään keinoja, joilla valjastaa ilmiöt hyötykäyttöön.

Ensimmäisenä opiskeluvuonna luodaan luja teoreettinen osaamispohja, minkä jälkeen opiskelu muuttuu soveltavammaksi ja käytännönläheisemmäksi. Opetusmenetelminä hyödynnetään muun muassa luentotyöskentelyä ja laskuharjoituksia, ryhmätöitä, laboratorioharjoituksia ja suunnitteluprojekteja. Peruspohjan saatua voi erikoistua omien kiinnostusten mukaan.

Elektroniikan ja sähkötekniikan opintojen jälkeen

Lähes kaikkiin nykyään valmistettaviin laitteisiin liittyy läheisesti elektroniikka ja sähkö, joten alalta valmistuneille löytyy helposti töitä. Alan osaajia työskentelee sähköyhtiöissä, julkishallinnossa, sähkö- ja elektroniikkalaitteita valmistavissa yrityksissä ja niiden tutkimuslaitoksissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elektroniikka ja sähkötekniikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti

Koulutuksen järjestäjä: Sähkötekniikan korkeakoulu

Sähkötekniikan korkeakoulu

Aalto-yliopistoAalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa tehdään niin perus- kuin soveltavaakin tutkimusta ja annetaan korkealaatuista insinöörikoulutusta sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille.

Sähkötekniikan korkeakoulussa sähkötekniikka, luonnontieteet ja informaatioteknologia punoutuvat yhteen älykkäiksi järjestelmiksi, jotka lisäävät hyvinvointia ja säästävät energiaa. Yhteinen nimittäjäsähkötekniikan korkeakoulun hankkeille aina erilaisista vanhusten hoivapalveluista avaruusrobotteihin on korkea laatu.

Seitsemän laitosta

Koulun seitsemän laitoksen tutkimusalueet kattavat muun muassa automaatio- ja systeemitekniikkaa, sähkötekniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa sekä tehoelektroniikkaa, langatonta tietoliikennetekniikkaa ja bioinformaatioteknologiaa.

Sähkötekniikan korkeakoulu rakentuu Teknillisen korkeakoulun (TKK) 160-vuotiseen historian perustalle. Korkeakoulu on yksi neljästä itsenäisestä tekniikan koulusta uudessa Aalto-yliopistossa, joka aloitti toimintansa vuonna 2010. Aalto-yliopisto muodostettiin yhdistämällä Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu.

Otaniemen kampus

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen kampusalue sijaitsee Espoon Otaniemessä, joka on yksi Pohjoismaiden suurin korkean teknologian keskittymä. Otaniemessä sijaitsee myös Teekkarikylä, jossa asuu yli 2000 opiskelijaa.

Sähkötekniikan korkeakoulu

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa tiedämme, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi tarjoammekin Aallossa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Olemme tuoneet yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja meistä on tullut edelläkävijä avainaloillamme. Kampuksemme on...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi Siirry oppilaitoksen kotisivulle

Arvostelut

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

Riina23
(5)

Jatko-opinnot

Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tietotekniikan taitajaksi

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa valmistut ohjelmistokehittäjäksi, hyvinvointiteknologia-asentajaksi tai elektroniikka-asentajaksi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: