Kandi- ja maisteriohjelmat

Elokuva- ja tv-tuotanto

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Elokuva- ja tv-tuotanto

Elokuva- ja televisiotuotannon opetuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät valmiudet elokuva- ja tv-tuottajan ammatissa toimimiseen. Koulutuksen tavoitteena on luova tuottaja, joka ideoi ja kehittää ideoita, osaa rakentaa luovan yhteistyön ilmapiirin ja tarjota elokuvan eri osa-alueiden tekijöille hyvät työskentelyolosuhteet. Pyrkimyksenä on opiskelijan oman ammatillisen osaamisen oivaltaminen ja valmiuksien antaminen oman taiteellisen kiinnostuksen kohteen löytämiseen.

Koulutuksen sisältö kandidaattiohjelmassa

Elokuva- ja televisiotuotannon kandidaatin opinnot rakentuvat elokuvataiteen yhteisille kursseille sekä elokuva- ja tv-tuotannon omille pakollisille ja vapaaehtoisille kursseille, joissa opetetaan elokuva- ja televisiotuotannon kaikkia osa-alueita. Opintopolku suunnitellaan opiskelijan kanssa HOPS keskusteluissa, mutta kaksi ensimmäistä opintovuotta noudattavat kaikilla yhteistä suunnitelmaa.

Koulutuksen sisältö maisteriohjelmassa

Koulutuksen sisältö suunnitellaan yhdessä opetushenkilökunnan ja opiskelijoiden välillä käytävien HOPS -keskustelujen kautta. Koulutuksen lähtökohtana on opiskelijan oma halu kehittää ja suunnata ammattitaitoaan elokuva- ja televisiotuotannon kentän sisällä, sekä sen ympärille rakennettavat kokonaisuudet. Maisteriopintojen alussa tehdään suunnitelma opiskeluihin kuuluvien, koulussa tuotettavien hankkeiden sekä opiskelun yhteydessä kirjoitettavien selvitysten ja tutkielmien summittaisista aihepiireistä, toteutustavasta ja aikataulusta.

Maisteriopiskelijat perehtyvät toistensa syventymisalueisiin ja osallistuvat niitä käsitteleviin kursseihin.

Päävastuu opintojen suunnittelusta ja sopivan kokonaisuuden muodostamisesta on jokaisella opiskelijalla itsellään. Opintosuunnitelma on jokaiselle opiskelijalle yksilöllinen, mutta opiskelija ei tee sitä yksin, vaan yhteistyössä opetushenkilökunnan kanssa.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti ja maisteri

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu