Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elokuvataiteen maisteriohjelma | Elokuvaohjaus

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Päiväopinnot
Helsinki
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Elokuvataiteen maisteriohjelma | Elokuvaohjaus

Elokuvaohjauksen maisteriopinnot

Elokuvataiteen maisteriohjelma | Elokuvaohjaus

Koulutuksen tavoite

Elokuvataiteen maisteriohjelman elokuvaohjauksen pääaineen opinnot vahvistavat ohjaajaopiskelijan ideoinnin, ideakehittelyn, tarinan rakentamisen ja kerronnan taitoja sekä kehittävät ohjaajan omaa persoonallista elokuvallista tyyliään sekä tekijäidentiteettiä. Elokuvaohjauksen maisteriopinnot syventävät opiskelijan tuotannollista osaamista ja  antavat valmiudet ohjata pitkä teatterielokuva.

Elokuvataiteen maisteriohjelman elokuvaohjauksen pääaineen kieli on suomi (ruotsi). Osa opinnoista opetetaan englannin kielellä. Tutkinto on suoritettavissa englanniksi.

Koulutuksen sisältö

Elokuvaohjauksen pääaineen maisteriopinnoissa opiskelija kehittää omaa taiteellista ajatteluaan ja elokuvallista näkemystään. Elokuvaohjauksen maisteriopinnot rakentuvat vaihtuvasisältöisille teemallisille opetuskokonaisuuksille. Opintokokonaisuudet rakentuvat teoriaopetusjaksoille sekä työpajatyöskentelylle tai niiden yhdistelmille. Osa opinnoista on tutkimusvalmiuksia kehittäviä yhden keskeisen teeman ympärille rakennettuja laboratorioita, jotka toteutetaan yhdessä yhden tai useamman pääaineen kanssa.

Maisteriopintojaksoissa opiskelija kehittää omaa taiteellista ajatteluaan, tutkii elokuvan muotokieltä, rakennetta sekä syventyy oman taiteellisen työskentelyn lähtökohtiin. Oma opiskelusuunnitelma laaditaan HOPS-keskustelussa saadun tuen avulla, ja sen mukaisesti opiskelija syventää ohjausopintojen ohella osaamistaan esim. käsikirjoituksen, visuaalisen kerronnan ja/tai äänikerronnan osalta, tai hakee halutessaan johonkin olemassaolevista, MA-opiskelijoille avoimista sivuainekokonaisuuksista.

Maisteriopintojen aikana opiskelija ohjaa kevyellä resurssilla toteutettavan, ohjaajan käsikirjoittaman, tai ohjaajan idean pohjalta käsikirjoitetun lyhytelokuvan. Maisteriopintojen aikana opiskelija oppii hahmottamaan resurssin merkityksen elokuvan suunnittelussa sekä toteutuksessa ja tutustuu elokuva- ja tv-ammattikentän toimijoihin (tuotantoyhtiöt, rahoitus ja levitys).

Uramahdollisuudet

Elokuvaohjauksen maisteriopinnoista valmistunut opiskelija kykenee toimimaan pitkän elokuvan ohjaajana ja tv-tuotannossa.  Elokuvaohjaajat työskentelevät kotimaisissa elokuvatuotantoyhtiöissä elokuvaohjaajina, televisiotuotantoyhtiöissä ja Yleisradiossa sarjamuotoisen tv-draaman ohjaajina, kaupallisissa elokuva-  ja videotuotannoissa ja ei-fiktiivisissä produktioissa, sekä alan kouluttajina ammattikorkeakouluissa ja media-alan oppilaitoksissa.

Opiskelijalla on mahdollisuus maisterivaiheessa työharjoittelujaksoon joko elokuva- ja/tai televisiotuotannossa. Opintoihin sisältyy säännöllisesti alan toimijoiden tapaamisia (tuotantoneuvojat, tv-kanavien yhteistuotantojen päälliköt) ja ohjaajaliiton toimintaa osallistuminen.

Elokuvaohjauksen opiskelijalle suositeltavia sivuaineita ovat mm. Audiovisuaalinen kerronta ja suunnittelu, tai tuotannon pääaineen tarjoamat sivuainekokonaisuudet.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elokuvataiteen maisteriohjelma | Elokuvaohjaus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Alempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta tai vastaavat opinnot.

Tutkinto / todistus

Taiteen maisteri

Koulutuksen järjestäjä: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alustaTaiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen muodostama uusi korkeakoulu jatkaa edeltäjiensä luomaa kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua osaamista.
Uusi korkeakoulu kokoaa ihmislähtöisten ympäristöjen suunnittelun ja toteutuksen alueet sekä humanistis-kulttuuriseen traditioon perustuvat tutkimuksen ja opetuksen alat. Korkeakoulun eri alojen yhteistyö ja vuorovaikutus haastaa teknologialähtöisen ajattelun ja tuo ihmis- ja käyttäjälähtöisyyden entistä keskeisemmäksi ympäristöjen luomisessa.

Korkeakoulun ainutlaatuisuus syntyy sen kyvystä yhdistää pitkän perinteen tuoma kokemus uuteen ajatteluun tavalla, joka mahdollistaa uudet luovat ratkaisut. Tutkimuksen kärkialueita ovat muotoilu, digitaalinen media, audiovisuaalinen esittäminen, taide, visuaalinen kulttuuri sekä hyvinvointirakentaminen ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu vahvan taiteellisen ja teknisen ammattitaidon hallitsevia taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin osaajia ja uudistajia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi


Arvioinnit

Elokuvataiteen maisteriohjelma | Elokuvaohjaus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.