Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Elokuvaus

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Espoo
Kandi- ja maisteriohjelmat

Elokuvaus

Elokuvauksen suuntautumisvaihtoehdosta valmistuu elokuvaajia, joilla on persoonallinen näkemys ja jotka ovat oman ammattinimikkeensä johtavia osaajia. Opinnoissa opiskelija oppii hallitsemaan ammattialueen taiteellisen, tuotannollisen ja teknisen kokonaisuuden. Opiskelija kykenee hahmottamaan roolinsa elokuva- ja tv-tuotannon kokonaisuudessa ja arvioimaan suunnitelmiensa taiteellista ja käytännöllistä toteutettavuutta. Elokuvan eri osa-alueiden taiteelliset ja tekniset perusteet sekä taiteellistekninen suunnittelu tulee koulutuksessa opiskelevalle tutuksi. Koulutuksesta valmistuneella on valmiudet persoonalliseen elokuvalliseen ilmaisuun yhdessätyöryhmän kanssa. Elokuvauksen opiskelija oppii tuntemaan oman alansa käytäntöjä, taiteellisia ilmaisukeinoja, teknisiä välineitä ja teoreettista käsitteistöä. Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan lahjakkuutta ja persoonallisuutta elokuva alalla, tarjota perusvalmiuksia ja -tietoutta alasta ja sen historiasta, kehittää ryhmätyö- ja johtamistaitoja sekä antaa valmiuksia tutkimuksellisen työn perusteisiin.

Koulutukseen kuuluu yhteisiä opintoja elokuvataiteen ja muiden media-alan opiskelijoiden kanssa. Harjoitustuotannoissa kuvaajan ammatin käytännöt ja ryhmätyötaidot tulevat opiskelijalle tutuksi. Elokuvaajan työhön perehdytään opiskelemalla ja tenttimällä alan kirjallisuutta, pienimuoroisissa harjoitteissa, ammattitekniikkaa käsittelevissä harjoituksissa ja todellisissa produktioissa. Koulutus on käytännönläheistä. Osa elokuvauksen opetuksesta keskittyy elokuvafestivaaleille, jotka syventävät elokuvaajan ammatin hahmottamista ja oppimista. Myös kansainväliset elokuvakoulujen kanssa järjestettävät työpajat kasvattavat ymmärrystä ammatin vaatimuksista ja auttavat verkostoitumisessa. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa tai työharjoittelussa.

Taiteen kandidaatti työelämässä

Koulutuksesta valmistunut kuvaaja kykyenee toimimaan lyhytelokuvan, tv-elokuvan tai tv-sarjan kuvaajana ammattituotannoissa tai voi jatkaa opintojaan ylempään korkeakoulututkintoon. Elokuvaajat työllistyvät suurimmaksi osaksi freelancer-työsuhteissa elokuva- ja televisiotuotannossa.

Hakeminen

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti 

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Arvioinnit
Arvioinnit
Elokuvaus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele itsesi onnelliseksi!

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.