Sivuston käyttötapa: Mobiili

Teknillinen fysiikka ja matematiikka

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Espoo
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Teknillinen fysiikka ja matematiikka

Teknillinen fysiikka ja matematiikka

Teknillinen fysiikka ja matematiikka

Teknillisen fysiikan ja matematiikan opinnot luovat pohjan teknologisille sovelluksille ja avaavat ovia monenlaisiin työtehtäviin yrityselämässä, tieteessä ja tutkimuksessa.

Teknillisen fysiikan ja matematiikan koulutusohjelma antaa syvälliset perustiedot fysiikasta ja matematiikasta. Opiskelijat oppivat soveltamaan oppimaansa monipuolisesti tieteessä ja tekniikassa. Fysiikan ja matematiikan opinnot auttavat löytämään uusia ratkaisuja niin nykypäivän kuin tulevaisuudenkin haasteisiin.

Teknillisen fysiikan ja matematiikan opinnot ohjaavat opiskelijaa alusta asti tutkimuslähtöisyyteen. Perustieteiden korkeakoulun järjestämät opinnot eroavat kuitenkin perinteisestä fysiikan ja matematiikan yliopisto-opetuksesta opetuksen käytännönläheisessä toteutuksessa. Opintoihin on mahdollista sisällyttää oman pääainen lisäksi myös yritystoimintaan ja muihin tekniikan aloihin liittyviä opintoja.

Koulutusohjelman pääainevaihtoehdot

Opiskelijat voivat suunnata opintojaan omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan eri pääainevaihtoehdoilla ja valinnaisilla opinnoilla.

TkK-tutkinnon pääaineet:

  • Teknillinen fysiikka
  • Matematiikka ja systeemitieteet.

Koulutuksesta valmistuneet työelämässä

Teknillisessä fysiikassa ja matematiikassa saamasi koulutuksen pohjalta voit työllistyä esimerkiksi tutkijaksi, kansainvälisiin asiantuntijatehtäviin, yrittäjäksi tai liikkeenjohdon konsultiksi.Teknillisen fysiikan ja matematiikan koulutusohjelmasta valmistuneet työllistyvät monipuolisiin tehtäviin suuntautumisensa mukaan: yksi on opiskellut aivotutkimusta, toinen keskittynyt fuusiovoiman kehittämiseen ja kolmas kenties kvanttilaskentaan tai peliteoriaan.

Mahdollisuus hakea myös suoraan maisteriopintoihin

Tullessaan valituksi suorittamaan tekniikan kandidaatin tutkintoa opiskelijat saavat tutkinnonsuoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon. Jos sinulla kuitenkin on jo tekniikan tai muun soveltavan alan korkeakoulututkinto, voit hakea suoraan kaksivuotiseen maisteriohjelmaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teknillinen fysiikka ja matematiikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti 

Koulutuksen järjestäjä: Perustieteiden korkeakoulu

Perustieteiden korkeakouluPerustieteiden korkeakoulu vastaa Aalto-yliopiston yhteisestä perusopetuksesta matematiikassa, fysiikassa, tietotekniikassa, tuotantotaloudessa ja kielissä. Perustieteiden korkeakoulu toimii useassa toimipisteessä Espoon Otaniemen alueella.

Perustieteiden korkeakoulu tarjoaa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja informaatioverkostoista teknilliseen fysiikkaan. Korkeakoulussa on mahdollista suorittaa neljä suomenkielistä kandidaatti- ja maisteriohjelmaa ja yhteensä neljätoista englanninkielistä maisteriohjelmaa, joista useat sisältävät mahdollisuuden suorittaa kaksoistutkinto.

Perustieteiden korkeakoulun keskeinen vahvuus on korkeatasoisessa tutkimuksessa sekä tieteellisten ja teknisten sovellusten kehittämisessä. Korkeakoulussa toimii viisi Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikköä.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi

Arvioinnit

Teknillinen fysiikka ja matematiikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele talonrakentajaksi!

Opiskele rakennusalan perustutkinto – hae koulutukseen jatkuvassa haussa!