Sivuston käyttötapa: Mobiili

Valokuvataiteen maisteriohjelma

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Valokuvataiteen maisteriohjelma

valokuvataide maisteri


Valokuvataiteen maisteriohjelma

Koulutuksen sisältö

Opinnoissa painotetaan valokuvausta itsenäisenä ja monitaiteellisena ilmaisuvälineenä sekä käsitteellisen ja tutkimuksellisen ajattelun kehittämistä.

Valokuvataiteen maisteriohjelman henkilökunta ja opiskelijat muodostavat luovan akateemisen yhteisön. Kansainvälinen taiteellinen toiminta sekä valokuvan erilaiset julkaisuprosessit ja -alustat ovat koulutusohjelman ydinaluetta. Toiminnan näkyvimpiä tuloksia ovat kansalliset ja kansainväliset näyttelyt, valokuvajulkaisut, Helsinki Photomedia -konferenssi ja Helsinki School -toiminta.

Opinnot sisältävät ammatillisia, taiteellisia ja tutkimuksellisia kursseja. Opetusmuotoja ovat työpajat, opintoprojektit, teoreettiset opinnot, luennot, seminaarit ja henkilökohtainen ohjaus. Tutkintoon suositellaan sisällytettäväksi opintoja kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa. Opiskelija voi oman suuntautuneisuutensa mukaan täydentää aineopintojaan esimerkiksi humanistisilla, kaupallisilla tai teknisillä opinnoilla Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen ja toisten yliopistojen ja korkeakoulujen tarjonnasta. Opiskelijalla on lisäksi mahdollisuus tutustua valokuvatutkimuksen ajankohtaiseen kansainväliseen toimintaan parillisina vuosina järjestettävän Helsinki Photomedia -konferenssin yhteydessä.

Opinnot edellyttävät kiinnostusta valokuvailmaisun työskentelymetodeihin, henkilökohtaista motivoituneisuutta ja kykyä ratkaista itsenäisesti valokuva-alan työskentelyprosesseihin liittyviä ongelmia ja tehtäviä. Opiskelu on kokopäiväistä ja pääosin omaehtoista. Opinnot mahdollistavat ammatillisen erityisosaamisen, ilmaisullisten taitojen ja teoreettisen ajattelun kehittämisen. Vahva taiteellinen näkemys ja kyky käsitteelliseen ajatteluun ovat keskeisiä tavoitteita opinnoissa.

Uramahdollisuudet

Valokuvataiteen maisteriohjelman tavoitteena on luoda opintojen avulla opiskelijalle yksilöllinen osaamisprofiili, jolla menestyä alan muuttuvalla kotimaisella ja kansainvälisellä kentällä. Taiteen maisterin tutkinto antaa mahdollisuuden hakeutua taiteen tohtorin tutkintoon johtaviin jatko-opintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Valokuvataiteen maisteriohjelma, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Alempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta tai vastaavat opinnot.

Tutkinto / todistus

Taiteen maisteri 

Koulutuksen järjestäjä: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelu korkeakouluTaiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alusta

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen muodostama uusi korkeakoulu jatkaa edeltäjiensä luomaa kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua osaamista.
Uusi korkeakoulu kokoaa ihmislähtöisten ympäristöjen suunnittelun ja toteutuksen alueet sekä humanistis-kulttuuriseen traditioon perustuvat tutkimuksen ja opetuksen alat. Korkeakoulun eri alojen yhteistyö ja vuorovaikutus haastaa teknologialähtöisen ajattelun ja tuo ihmis- ja käyttäjälähtöisyyden entistä keskeisemmäksi ympäristöjen luomisessa.

Korkeakoulun ainutlaatuisuus syntyy sen kyvystä yhdistää pitkän perinteen tuoma kokemus uuteen ajatteluun tavalla, joka mahdollistaa uudet luovat ratkaisut. Tutkimuksen kärkialueita ovat muotoilu, digitaalinen media, audiovisuaalinen esittäminen, taide, visuaalinen kulttuuri sekä hyvinvointirakentaminen ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu vahvan taiteellisen ja teknisen ammattitaidon hallitsevia taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin osaajia ja uudistajia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi


Arvioinnit

Valokuvataiteen maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.