Sivuston käyttötapa: Mobiili

Valokuvataiteen maisteriohjelma

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Espoo
Maisteriohjelmat

Valokuvataiteen maisteriohjelma

Opinnoissa painotetaan valokuvausta itsenäisenä ja monitaiteellisena ilmaisuvälineenä sekä käsitteellisen ja tutkimuksellisen ajattelun kehittämistä.

Valokuvataiteen maisteriohjelman henkilökunta ja opiskelijat muodostavat luovan akateemisen yhteisön. Kansainvälinen taiteellinen toiminta sekä valokuvan erilaiset julkaisuprosessit ja -alustat ovat koulutusohjelman ydinaluetta. Toiminnan näkyvimpiä tuloksia ovat kansalliset ja kansainväliset näyttelyt, valokuvajulkaisut, Helsinki Photomedia -konferenssi ja Helsinki School -toiminta.

Opinnot sisältävät ammatillisia, taiteellisia ja tutkimuksellisia kursseja. Opetusmuotoja ovat työpajat, opintoprojektit, teoreettiset opinnot, luennot, seminaarit ja henkilökohtainen ohjaus. Tutkintoon suositellaan sisällytettäväksi opintoja kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa. Opiskelija voi oman suuntautuneisuutensa mukaan täydentää aineopintojaan esimerkiksi humanistisilla, kaupallisilla tai teknisillä opinnoilla Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen ja toisten yliopistojen ja korkeakoulujen tarjonnasta. Opiskelijalla on lisäksi mahdollisuus tutustua valokuvatutkimuksen ajankohtaiseen kansainväliseen toimintaan parillisina vuosina järjestettävän Helsinki Photomedia -konferenssin yhteydessä.

Opinnot edellyttävät kiinnostusta valokuvailmaisun työskentelymetodeihin, henkilökohtaista motivoituneisuutta ja kykyä ratkaista itsenäisesti valokuva-alan työskentelyprosesseihin liittyviä ongelmia ja tehtäviä. Opiskelu on kokopäiväistä ja pääosin omaehtoista. Opinnot mahdollistavat ammatillisen erityisosaamisen, ilmaisullisten taitojen ja teoreettisen ajattelun kehittämisen. Vahva taiteellinen näkemys ja kyky käsitteelliseen ajatteluun ovat keskeisiä tavoitteita opinnoissa.

Uramahdollisuudet

Valokuvataiteen maisteriohjelman tavoitteena on luoda opintojen avulla opiskelijalle yksilöllinen osaamisprofiili, jolla menestyä alan muuttuvalla kotimaisella ja kansainvälisellä kentällä. Taiteen maisterin tutkinto antaa mahdollisuuden hakeutua taiteen tohtorin tutkintoon johtaviin jatko-opintoihin.

Hakeminen

Alempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta tai vastaavat opinnot.

Tutkinto / todistus

Taiteen maisteri 

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Arvioinnit
Arvioinnit
Valokuvataiteen maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit