Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Yhteenveto
1 lukuvuosi
10.8.2021
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Tampere
Kansanopistot

Video

   

Kirjoittajalinja

Ahlmanin yhden lukuvuoden kestävä perinteikäs kirjoittajalinja antaa monipuolisen ja laadukkaan sysäyksen kohti kirjoittavan ihmisen elämää. Opinnot eivät ole oikotie julkaisevaksi kirjailijaksi, mutta opintojen avulla rakennat vankan kivijalan monipuoliseen kirjoittajuuteen. Tavoitteena on kehittyä laaja-alaisesti kirjallisessa työskentelyssä ja omassa ilmaisussa sekä vahvistaa henkilökohtaista kirjoittajaidentiteettiä ja itsetuntoa kirjoittajana.

Opintojen aikana tulevat tutuksi kaikki kaunokirjallisuuden päälajit (lyriikka, proosa ja draama) alalajeineen. Opinnot tarjoavat tarpeellisen teoriapohjan eri kirjallisuuden lajien ymmärtämiseen. Ahlmanin kirjoittajalinjan on aktiivinen osa suomalaista kirjallista kenttää. Pääpaino on koko ajan omassa tekemisessä. Kirjoittajalinjalla kirjoitetaan, luetaan, kuunnellaan ja keskustellaan paljon ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien johdolla. Opetussuunnitelma on laaja.Se antaa mahdollisuuden myös oman käsikirjoituksen työstämiseen ja omien henkilökohtaisten tavoitteiden eteen työskentelemiseen.

Lukuvuosi Ahlmanin kirjoittajalinjalla toimii mahdollisuutena toteuttaa omia kirjoittamiseen liittyviä unelmiaan, ponnahduslautana jatko-opintoihin, välivuotena, hengähdyshetkenä jo valmiista oravanpyörästä ja askeleena kohti sanataiteilijan elämää.

Koulutuksen sisältö

 • Proosan, lyriikan ja draaman kirjoittaminen

  Nämä opinnot sisältävät jokaisen lajin omiin alalajeihin tutustumista,lukemista, tärkeiden käsitteiden haltuunottoa, kirjoitusharjoituksia ja tekstipajoja.

 • Kirjoittajana kirjallisella kentällä

  Seuraamme tiiviisti suomalaisen kirjallisen kentän ajankohtaisia tapahtumia ja otamme niihin osaa omasta näkökulmastamme. Mahdollisuus tapahtumien järjestämiseen, vierailuihin ja vierailijoihin opiskelijoiden oman innokkuuden, tarpeen ja resurssien mukaan.

 • Luovuuden lähteenä minä itse

  Omaa luovuutta ja kirjoittajaidentiteettiä kasvattava kokonaisuus, jonka keskiössä on omaelämäkerrallisuus ja henkilökohtainen kokemusmaailma.

 • Oma kaunokirjallinen projekti

  Opinnot antavat mahdollisuuden oman kaunokirjallisen projektin työstämiseen tai alkuun saattamiseen.

 • Henkilökohtainen ohjaus

  Jokainen opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta läpi vuoden. Oman kehittymisen reflektointi ja seuraaminen sekä oman henkilökohtaisen kirjoittajan työkalupakin kokoaminen ovat opintojen kulmakivi läpi vuoden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kirjoittajalinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston kotisivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Keskimääräiset opiskelukustannukset/viikko (ma-pe):

Opetus 100 €/vko (sis. lounas)

Opetus + majoitus 145 €/vko (sis. aamupala, lounas, päivällinen)
Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa maanantaista sunnuntaihin.

Voimme tarjota muutamia yhden hengen huoneita, joiden lisämaksu on 30 €/viikko.

Lukuvuonna 2021-2022 on 38 opintoviikkoa. Opintojen ajalle voi hakea opintotukea,aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta.

Materiaalimaksut
Kirjoittajalinjan materiaalimaksu 100 €/lukuvuosi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjoittajalinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlman tarjoaa ammatillista koulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja -valmennusta, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Ahlmanin vision mukaisesti oppilaitoksen tavoitteenaan on rakentaa Ahlmanista luovuuden, rohkeuden, taidon ja yrittäjyyden osaamispuisto. Ahlman valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja...


Lue lisää oppilaitoksesta Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Hallilantie 24
33820 Tampere

Arvioinnit
Kirjoittajalinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Englannin kieltä ja viestintää!

Kieliasiantuntijaksi, kieltenopettajaksi tai taitavaksi viestijäksi! Englannin kielen, monikulttuurisuuden sekä viestinnän ja journalistiikan opintoja.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kirjoittajalinja täytä seuraavat tiedot: