Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot
Kuvataidelinja

Kuvataidelinja

Ahlmanin kuvataidelinjalla opiskelijat voivat kehittää kuvallista osaamistaan ammattimaisesti, testata omaa motivaatiotaan, tehdä suunnitelmallista työtä kohti jatko-opintoja tai vain antautua täysin rakkaalle harrastukselle. Opettajat saavat usein kuulla saman palautteen: "Tämä oli elämäni paras vuosi".

Kuvataidelinjan sisällöt ovat moninaiset: perinteisiä öljy- ja temperamaalaustekniikoita, taidehistoriaa, nykymaalausta ja -taidetta, kuvanveistoa, valokuva- ja videotaidetta sekä performanssia ja digitaalista kulttuuria. Voit rakentaa kursseista itsellesi sopivan kokonaisuuden ja saada yksilöllistä ohjausta kuvatekemiseesi.

Vuoden aikana voit yhtä hyvin syventää harrastusosaamista kuin valmistautua jatko-opintoihin. 

Kuvataidelinjan opinnot

Opiskelu on joustavaa ja tukee henkilökohtaisia pyrkimyksiäsi. Kuvataidelinjan tavoitteena on vahvistaa tekijän persoonaa. Opetus antaa tiedollisia ja käsitteellisiä valmiuksia ymmärtää entistä paremmin taiteeksi kutsuttua ilmiötä, mistä on apua esimerkiksi jatkokoulutukseen hakiessa. Opintovuosi koosttuu viidestä opintokokonaisuudesta.

Ensimmäisessä opintokokonaisuudessa keskitytään havaintokyvyn sekä käden ja silmän yhteistoiminnan kehittämiseen. Opetus pohjautuu asetelma-, maisema- ja elävän mallinpiirustustehtävien varaan.

Toisen suuren kokonaisuuden muodostavat erilaiset maalauskurssit, joissa tulee tutuksi eri maalausmateriaalit ja -tyylit. Maalaaminen jatkuu läpi koko vuoden. Maalaustekniikoina tutustutaan mm. akvarelli-, guassi-, öljy-, tempera- ja akryylimaalaustekniikoihin. Lisäksi värioppi, elävän mallin maalaus ja muotokuvakurssi kuuluvat ohjelmaan.

Kolmas opintokokonaisuus käsittää kuvanveiston ja muun kolmiulotteisen taiteen tekemisen. Elävän mallin muovailu ja veistäminen on yhdistetty havaintoharjoituksien jaksoon. Muita kuvanveiston kursseja ovat oppilaiden kiinnostuksen mukaan mm. puu-, savi- ja esinekuvanveisto.

Neljäs kokonaisuus keskittyy nykytaiteeseen ja ns. uusiin taiteenlajeihin. Tähän kuuluvat valokuvauksen ja videokuvaamisen sekä videoleikkaamisen kurssit, joilla opitaan perusta itsenäiseen kamera- ja videotyöskentelyyn. Lisäksi kansanopisto järjestää graafisen suunnittelun, installaatio- ja ympäristötaiteen sekä performanssitaiteen kurssit, joissa lähestytään nykytaiteelle tyypillisiä kysymyksiä käytännön tekemisen kautta.

Viides opintokokonaisuus keskittyy taidehistoriaan, kuvalliseen kulttuuriin, estetiikkaan sekä opinto-ohjaukseen, jossa kerrotaan erilaisista jatkokoulutusmahdollisuuksista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvataidelinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Kuvataidelinjan tehtävä on tarjota monipuolista ja korkeatasoista kuvataiteen opetusta niin taitelijaksi, graafiseksi suunnittelijaksi, arkkitehdiksi kuin kuvataideopettajaksikin haluavalle tai vain yksinkertaisesti kuvan tekemisestä kiinnostuneille. Pääsyvaatimuksena on 18 vuoden ikä.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kansanopiston vuoden kestävien opintolinjojen suorittamisesta saa 6 lisäpistettä hakiessasi yhteishaussa toisen asteen ammatilliseen perustutkintoon.

Kustannukset

Keskimääräiset opiskelukustannukset/vko:

Opetus
75 €/vko

Ruokailu
Lounas 20 €/vko
Kaikki ruokailut 30 €/vko

Opetus + ruoka + majoitus
135 €/vko. Viikkomaksu sisältää opetuksen ja ruokailut (ma–pe) sekä majoituksen jaetussa 2hh (ma–su).

Lukuvuonna 2019–2020 on 37 opintoviikkoa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataidelinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanilla tehdään huipputyyppejä!

Ahlman on yksityinen koulutus- ja palvelukokonaisuus, joka tarjoaa toisen asteen ammatillista ja aikuiskoulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa. Löydät lisätietoa Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä...


Lue lisää oppilaitoksesta Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Hallilantie 24
33820 Tampere

 Näytä puhelinnumero
ahlman.fi

Arvioinnit

Kuvataidelinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.