Sivuston käyttötapa: Mobiili

Pelialan koulutus | eSport-, peliteknologian tai visuaalisen pelisuunnittelun linja

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Tampere
Kansanopistot

Video

Pelialan koulutus

Pelialan koulutus | eSport-, peliteknologian tai visuaalisen pelisuunnittelun linja

Oletko kiinnostunut peleistä? Haluatko keskittyä elektroniseen urheiluun lukuvuoden mittaisen ainutlaatuisen valmennusohjelman avulla? Voit tutustua pelialaan useamman eri suuntauksen kautta. Voit opiskella peliteknologiaa, visuaalista pelisuunnittelua tai kehittää osaamistasi eSport-linjalla.

eSport

eSport-linja tarjoaa elektronisesta urheilusta kiinnostuneille ainutlaatuisen mahdollisuuden keskittyä täysipäiväisesti itsensä kehittämiseen lukuvuoden ajan vastaavasti kuin urheiluopistot tarjoavat mahdollisuutta perinteisen urheilun harjoittelemiseen. Opiskelija saa mahdollisuuden harjoitella elektronista urheilua samanhenkisten ihmisten kanssa.

eSport-linjalla pääsee kehittämään ja hiomaan elektronisessa urheilussa tarvittavia taitoja ja osaamista. Mukana valmennusohjelmassa ovat myös perinteisestä urheilusta tutut metodit.

Pelaamisen, pelistrategian ja turnausten lisäksi koulutuksessa keskitytään esimerkiksi elämänhallintaan terveellisten elämäntapojen kautta, matemaattisiin taitoihin ja joukkuehengen harjoittamiseen. Myöskään fyysisen liikunnan merkitystä ei unohdeta.

Peliteknologia

Linjalla keskitytään pelinkehittämisen teknologiseen puoleen, kuten koodauksen opiskelemiseen, ja opetellaan keskeisimpien pelinkehitysalustojen käyttöä. Vuoden aikana ohjelmistoista tutuksi käyvät niin Unity kuin Construct 2.

Linjalla opetus lähtee perusteista ja vuoden aikana osaamista syvennetään yhteisillä peliprojekteilla visuaalisen pelisuunnittelun linjan kanssa. Lukuvuoden aikana kehitetään toimivia pelejä ja opitaan toimimaan pelinkehitystiimissä eri rooleissa.

Opinnot peliteknologian linjalla sisältävät myös esimerkiksi pelihistorian ja yrittäjyyden opintoja. Linjan yritysvierailujen kautta opiskelija saa mahdollisuuden pelialan toimijoiden kanssa verkostoitumiseen. Peliteknologian linja on erinomainen ponnahduslauta esimerkiksi ammattikorkeakoulutason pelialan opintoihin. 

Visuaalinen pelisuunnittelu

Visuaalisen pelisuunnittelun linjalla keskitytään pelien graafiseen ja audiovisuaaliseen suunnitteluun sekä harjoitellaan alalla tarvittavia kuvataiteen perustaitoja. Tärkeimpien graafisten ohjelmistojen harjoittelun lisäksi linjalla perehdytään muun muassa pelien juonen rakentamiseen ja hahmojen luontiin, pelimusiikkiin ja pelien äänimaailmaan. Lukuvuoden aikana on opetusta ja yhteisiä projekteja peliteknologian linjan kanssa.

Opinnot sisältävät lisäksi pelihistoriaa, yrittäjyysopintoja sekä osallistumista pelialan tapahtumiin. Pelialan yritysvierailut ja tapahtumat tarjoavat loistavan mahdollisuuden pelialan toimijoiden kanssa verkostoitumiseen. Visuaalisen pelisuunnittelun linja on erinomainen ponnahduslauta esimerkiksi pelialan ammattikorkeakouluopintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pelialan koulutus | eSport-, peliteknologian tai visuaalisen pelisuunnittelun linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on 18 vuoden ikä.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Keskimääräiset opiskelukustannukset/vko:

Opetus
75 €/vko

Ruokailu
Lounas 20 €/vko
Kaikki ruokailut 30 €/vko

Opetus + ruoka + majoitus
135 €/vko. Viikkomaksu sisältää opetuksen ja ruokailut (ma–pe) sekä majoituksen jaetussa 2hh (ma–su).

Lukuvuonna 2019–2020 on 37 opintoviikkoa, eSport-linjalla 38 opintoviikkoa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelialan koulutus | eSport-, peliteknologian tai visuaalisen pelisuunnittelun linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanilla tehdään huipputyyppejä!

Ahlman on yksityinen koulutus- ja palvelukokonaisuus, joka tarjoaa toisen asteen ammatillista ja aikuiskoulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa. Löydät lisätietoa Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä...


Lue lisää oppilaitoksesta Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Hallilantie 24
33820 Tampere

 Näytä puhelinnumero
ahlman.fi

Arvioinnit

Pelialan koulutus | eSport-, peliteknologian tai visuaalisen pelisuunnittelun linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Digitalisaatio muuttaa maailmaa!

Teknologialla on keskeinen rooli maailman merkittävimpien haasteiden ratkaisemisessa. Onnistumme, kun valjastamme datan palvelemaan meitä. Tähän tarvitaan osaajia!