Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Pelilinjat (Esport, visuaalinen pelisuunnittelu, peliohjelmointi, streaming)

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
10.8.2021
   
Lähiopetus
Tampere
Kansanopistot

Video

   

Pelilinjat (Esport, visuaalinen pelisuunnittelu, peliohjelmointi, streaming)

Vietä lukuvuosi Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston pelilinjalla. Voit valita itsellesi sopivan linjan neljästä eri vaihtoehdosta; Esport, visuaalinen pelisuunnittelu, peliohjelmointi ja streaming.

Esport-linja

Ahlmanilla pääset harjoittelemaan omaa peliäsi ammattilaisten valmentamana ja treenitilat ovat käytössäsi ympäri vuorokauden. Tarjoamme puitteet kampuksella kuntosalista ravintolaan ja majoitukseen, joten voit keskittyä täysillä tavoitteelliseen kilpapelaamiseen. Pääpaino opinnoissa on tietenkin pelaamisessa, mutta tämän lisäksi tukena ovat myös teoriatunnit, kehonhuolto, analysoinnit ja testaus.

Opinnot sopivat niille, jotka haluavat keskittyä täysillä oman pelinsä huipulle pääsemiseen ja ammattilaisuuden tavoittelemiseen. Opinnot ovat avanneet ovia seuratasolle jo useamman vuoden!

Peliohjelmoinnin linja

Koodaustaidolla on rajattomat mahdollisuudet. Se on yksi aikamme korkeimmassa huudossa olevista taidoista. Ahlmanin peliohjelmoinnin yhden vuoden huippuluokan koulutus on suunniteltu avaamaan kätketyt potentiaalisi ja taitosi. Mikäli haluat ratkaista pelimaailman ongelmia, työskennellä pelialan huippuyrityksissä, luoda omia pelejä, palveluja tai perustaa yrityksen, autamme sinua keräämään kasaan tarvittavan kokemuksen ja päättäväisyyden.

Ahlmanilla on uudentyyppinen pelituotantoon liittyvä opetussuunnitelma, jonka avulla voit käynnistää pelialan urasi yhteistyö- ja projektikeskeisen oppimisen kautta. Aikaisempaa pelialan kokemusta tai koodaustaitoa ei vaadita.

Koulutuksen sisältö

 • Johtaminen, hallinnointi, pelisuunnittelu verkostoituminen
 • Peliohjelmoinnin perusteet
 • Peliohjelmoinnin erikoisopinnot
 • Projektityöskentely
 • Henkilökohtainen ohjaus

Visuaalisen pelisuunnittelun linja

Haluatko oppia luomaan pelimaailmoja ja pelihahmoja sekä kehittyä monipuoliseksi pelialan taitajaksi? Haluatko luoda kolmiuloitteista tietokonegrafiikkaa ja ymmärtää pelinkehityksen keskeisimpiä työkaluja? Mikäli vastaus on kyllä, visuaalinen pelisuunnittelu on juuri sinua varten.

Visuaalinen pelisuunnittelu on yhdistelmä taitoja, joita vaaditaan laadukkaan pelisisällön tuottamiseen. Visuaalisen pelisuunnittelun linjalla opiskellaan pelisuunnittelua, nykyaikaisen pelisisällön tuottamista ja pelimoottorin käyttöä. Opiskeluvuoden tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät valmiudet työllistyä useisiin eri pelialan työtehtäviin ja luoda erinomainen pohja esimerkiksi pelialan tai visuaalisen taiteen ja median jatko-opiskeluita varten.

Visuaalisen pelisuunnittelun opiskelu jakautuu kolmeen eri opetuskokonaisuuteen: Pelisuunnittelu, 2D-grafiikka ja 3D-grafiikka.

Pelisuunnittelu

Pelisuunnittelu on kokonaisuus, jossa opetellaan prosessia konseptoinnista aina pelimoottorissa suoritettavaan toteutukseen. Pelisuunnittelun opetuskokonaisuus sisältää seuraavia osa-alueita:

 • Konseptointi
 • Tarinankerronta
 • Kenttäsuunnittelu
 • Audiosuunnittelu
 • Pelattavuus

2D-grafiikka
2D-grafiikka keskittyy keskeisimpiin 2D-peleissä käytettäviin toteutuksiin ja työkaluihin. 2D-grafiikan opetuskokonaisuus sisältää seuraavia osa-alueita:

 • Kuvankäsittely
 • Sprite-työskentely
 • Pixel art
 • Animointi (2D)
 • Pelimoottorin käyttö (2D)

3D-grafiikka
3D-grafiikka on laajin visuaalisen pelisuunnittelun opetuskokonaisuus. 3D-grafiikan opinnot aloitetaan perusteista, mutta opiskelujen loppua kohden syvennytään edistyneeseen kolmiuloitteisen geometrian mallintamiseen ja nykyaikaiseen PBR-pohjaiseen teksturointiin. 3D-grafiikan opetuskokonaisuus sisältää seuraavia osa-alueita:

 • Mallintaminen
 • Teksturointi
 • Animointi (3D)
 • Valaistus
 • Erikoistehosteet ja efektit
 • Pelimoottorin käyttö (3D)

Työkalut

Kuvankäsittely: Photoshop
Mallintaminen: Blender
Teksturointi: Substance Painter
Pelimoottori: Unity

Streaming-linja

Streaming-linjan tarkoituksena on perehdyttää streamaajan ja tubettajan taitoihin sekä siihen, miten suunnitelmallisella työllä voit tehdä streamauksesta itsellesi uran.

Linja sopii loistavasti juuri sinulle, joka olet aloittamassa uraasi streamaajana tai olet jo kokenut tekijä, mutta kaipaat vielä viimeistä silausta siihen, miten streamaaminen ja tubettaminen voidaan kaupallistaa ja tuotteistaa. Tätä polkua vahvistaa Jimm’s PC-Storen Streaming Lab. Ohjelman avulla pääset tutustumaan siihen, minkälaista on tehdä erilaisia kokonaisuuksia kumppaneille ja mitä vaaditaan, jos streamaamista tai tubettamista haluaa tehdä työkseen. Linjan lopussa parhaat oppilaat palkitaan stipendeillä.

Linjan tarkoitus on opettaa tapoja, joilla streamaaja voi toteuttaa erilaisia tuotantoja. Mikä tärkeintä, linja mahdollistaa urasi streamaajana, jotta työllistyisit alalle.

Osa opetuksesta järjestetään Ahlmanin kampuksella josta löydät loistavat tilat ja tarvittavat laitteet, tehdä ja toteuttaa itseäsi streamaajana tai tubettajana. Opetuksen pääpaino on kuitenkin oman sisällön tuottamisessa ja sen kehittämisessä. Tätä varten opetusta annettaan myös etänä streemien kautta. Alalta tutut streamaajat ja tekijät, kuten Eeddspeaks, Alealel, Gasoneeh sekä Aippa, vierailevat vuoden aikana linjalla ja kertovat omasta streamaajan työstään.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pelilinjat (Esport, visuaalinen pelisuunnittelu, peliohjelmointi, streaming), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston kotisivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Keskimääräiset opiskelukustannukset/viikko (ma-pe):

Opetus 100 €/vko (sis. lounas)

Opetus + majoitus 145 €/vko (sis. aamupala, lounas, päivällinen)
Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa maanantaista sunnuntaihin.

Voimme tarjota muutamia yhden hengen huoneita, joiden lisämaksu on 30 €/viikko.
Lukuvuonna 2021-2022 on 38 opintoviikkoa.

Opintojen ajalle voi hakeaopintotukea,aikuiskoulutustukeatai työttömyysetuutta.

Materiaalimaksut

 • eSport-linjan materiaalimaksu 100 €/lukuvuosi
 • Peliteknologian linjan ja visuaalisen pelisuunnittelun linjan materiaalimaksu 50 €/lukuvuosi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelilinjat (Esport, visuaalinen pelisuunnittelu, peliohjelmointi, streaming)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlman tarjoaa ammatillista koulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja -valmennusta, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Ahlmanin vision mukaisesti oppilaitoksen tavoitteenaan on rakentaa Ahlmanista luovuuden, rohkeuden, taidon ja yrittäjyyden osaamispuisto. Ahlman valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja...


Lue lisää oppilaitoksesta Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Hallilantie 24
33820 Tampere

Arvioinnit
Pelilinjat (Esport, visuaalinen pelisuunnittelu, peliohjelmointi, streaming) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele media- ja viestintäalaa

Opiskele radio- tai sometoimittajaksi tai syvenny graafiseen suunnitteluun Kauhajoen opistossa!

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Pelilinjat (Esport, visuaalinen pelisuunnittelu, peliohjelmointi, streaming) täytä seuraavat tiedot: