Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Tampere
Ammatilliset perustutkinnot

Videoesittely

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa voit opiskella tämän ammatin ja paljon muuta.
Tee huippuvalinta ja hae opiskelemaan Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistoon!

Kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Kiinnostaisiko suorittaa ravintola- ja cateringalan tutkinto huippuravintoloissa työskentelevien ammattilaisten kanssa, mennä muutamaksi kuukaudeksi vaihtoon Italiaan ja oppia uutta ravintolamaailman ykköspaikoissa pääkaupunkiseudulla?

Kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkaille.

Kokki osaa laittaa ruoan esille joko annoksittain tai suurelle joukolle kerrallaan. Hän työskentelee kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti.

Kokki työelämässä

Kokin työssä tarvitaan muun muassa hyvää väri-, maku- ja hajuaistia, kielitaitoa, hygieniaosaamista, organisointikykyä, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, ripeyttä, oma-aloitteisuutta ja sopeutumista vuorotyöhön. Lisäksi kokilla tulee olla myönteinen asenne työtä ja asiakkaita kohtaan.

Kokki toimii ruoanvalmistuksen tehtävissä julkisen sektorin toimipaikoissa tai ravintoloissa, jotka toimivat erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin. 

  • Ravintolakokki ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
  • Pitokokki
  • Pääkokki
  • Suurtalouskokki
  • Keittäjä

Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut tarjoilija kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja palveluja. Tarjoilija palvelee sekä yksittäisiä asiakkaita että asiakasryhmiä. Hän työskentelee kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti.

Tarjoilija työelämässä

Tarjoilijan työssä tarvitaan muun muassa hyviä käytöstapoja, kielitaitoa, hyvää laskutaitoa, hygieniaosaamista, hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, ripeyttä, oma-aloitteisuutta, sopeutumista vuorotyöhön sekä hyvää muistia ja kykyä järjestelmälliseen työskentelyyn. Lisäksi tarjoilijalla tulee olla myönteinen asenne työtä ja asiakkaita kohtaan.  

Tarjoilija toimii asiakaspalvelijan tehtävissä julkisen sektorin toimipaikoissa tai ravintoloissa, jotka toimivat erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin. Työpaikkana voi olla esimerkiksi:

  • Ruokaravintola
  • Kahvila
  • Pubi / baari
  • Laiva
  • Hotellin ravintola

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi tai jatkuvassa haussa Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Jätä soittopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Ahlmanilla tehdään huipputyyppejä!

Ahlman on yksityinen koulutus- ja palvelukokonaisuus, joka tarjoaa toisen asteen ammatillista ja aikuiskoulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa. Löydät lisätietoa Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä...


Lue lisää oppilaitoksesta Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto yhteystiedot

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto

Hallilantie 24
33820 Tampere

 Näytä puhelinnumero
ahlman.fi

Arvioinnit

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Intohimoinen ruoanlaittaja?

Nautitko ruoanlaitosta ja haluat kehittyä alan ammattilaiseksi? Jos olet kiinnostunut makunautinnoista ja ruokakulttuurista, opiskele kokiksi.