Sivuston käyttötapa: Mobiili

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi.

Alkio-opisto mukana TRY-hankkeessa

Ilman valintakokeita tai yo-arvosanojen korottamisia yliopistoon! Opiskelemalla avoimen yliopiston opintoja (ns. väyläopintoja) sinun ei tarvitse korottaa yo-arvosanoja, vaan voit hakea toista reittiä yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi. TRY-hankkeessa Alkio-opiston yhteistyöyliopistona on Jyväskylän yliopisto.

Alkio-opistolta TRY-hankeessa on kauppatieteen linja.

Valmistaudu jatko-opintoihin ja pääsykokeisiin tai etsi oma alasi

Alkio-opiston yhteistyöyliopistoja ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistot. Ammattikorkeakouluista yhteistyötä tehdään Humanistinen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa.

Alkio-vuoden aikana opiskelet tutkinnon osia ja valmistaudut samalla tehokkaasti valintakokeisiin. Opinnot kehittävät muun muassa lukutekniikkaa, esseiden kirjoitustaitoa ja muita jatko-opintovalmiuksiasi korkeakoulussa. Suorittamiasi tutkinnon osia voit myöhemmin sisällyttää korkeakoulututkintoon ja siten lyhentää opiskeluaikaasi korkeakoulussa.

Alkio-opistolla voit etsiä omaa alaasi ja hakea lisäkoulutusta. Alkio-opistossa opiskelee välivuotta viettäviä, lukiosta suoraan tulleita, työttömiä ja alan vaihtajia.

Opiskelupaikka Alkiolla ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä. Alkiolla voi siis turvallisesti kokeilla oma alaansa menettämättä ensi kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Alkio-opisto luetaan toisen asteen oppilaitokseksi, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät, ja suoritetut opinnot nopeuttavat valmistumista.

Alkiolta on kolme reittiä yliopistoon

Alkiolta on kolme reittiä yliopistoon: valintakoe, avoin väylä ja todistusvalinta.

  • Suorittamalla korkeakouluopintoja valmistaudut alasi valintakokeisiin ja parannat mahdollisuuttasi saada opiskelupaikka valintakokeiden kautta.
  • Suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea erillishaun kautta yliopistoon avoimen väylän kautta.
  • Kertaamalla tehokkaasti lukioaineita valmistaudut yo-kirjoituksiin.

Asema ensikertalaiskiintiössä säilyy.

Laadukasta ja mukaansatempaavaa opetusta

Alkio-opiston opetus on laadukasta ja mukaansatempaavaa. Hyvä yhteishenki siivittää opinnoissa eteenpäin.

"Alkiolla vallitsee jonkinlainen toverillisuus. Kaikki ympäri Suomea tulleet ihmiset ovat täällä samassa veneessä. Yllätyin itsekin, että täällä muodostuu näin vahva yhteishenki ja kaikilla on mukavaa keskenään.
Mitä kivaa vielä onkaan tulossa?"


– Joel von Koch.

Hae nyt opiskelupaikkaa!

Alkio-opistolle voi hakea suoraan opiston verkkosivujen kautta. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, joten suosituimmat linjat täyttyvät nopeasti. Alkio-opistolla ei ole pääsykokeita. Oletpa sitten kevään ylioppilas, välivuotta jo pitänyt, työelämästä opintoihin palaava tai muuten opiskelupaikkaa vailla oleva, Alkio-opisto on hyvä tilaisuus, johon kannattaa tarttua.

Haluatko lisätietoa Alkio-opiston tarjonnasta?

Löydät lisätietoa Alkio-opiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Alkio-opistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Videoesittely

     

Koulutukset

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 7 arviointiin

Ida Salla
(5)
Hyvä maahanmuuttajakoulutus. Todella hyviä opettajia - varsinkin luokan opettaja, Marjaana. Tunnen, että olen parantunut paljon suomen kielessä Marjaanan opetuksen takia, koska me saamme hyvää materiaalia, missä kielioppi selittyy selkeästi. Opetus on rentoa, mutta myös haastavaa. Koulu antaa aina paljon informaatiota kaikesta ja jos on jotain m...
Näytä kokonaan
Bruna Arndt
(5)
Opin todella paljon Alkiolla. Siellä opiskellaan paljon kielioppia, mutta myös kirjoittamista, tekstin ymmärtämistä, kuuntelemista ja puhumista. Minun kielitaitoni eteni kovasti. Hyvä ympäristö ja hyvät opettajat.
Sapna
(5)
Olen erittäin tyytyväinen opetusmenetelmään, opetusmateriaaleihin ja kouluympäristöön. Opettajat ja henkilökunta yrittävät aina auttaa mahdollisuuksien mukaan. Joka päivä olin motivoituneempi oppimaan tätä kieltä.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Alkio-opisto täytä seuraavat tiedot:

Arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,7)
Perustuu 7 arviointiin