Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Psykologian linja

Alkio-opisto
Yhteenveto
1-2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Kansanopistot

Psykologian linja

Psykologian linja

Psykologian linja

Psykologit toimivat hyvin monenlaisissa kunnallisissa, valtiollisissa ja yksityisen alan työtehtävissä, sosiaali- ja terveysalalla sekä koulu- ja opetuspuolella.

Psykologin ammattinimikkeitä tai työtehtäviä ovat esimerkiksi

 • kasvatus- ja perheneuvolapsykologi
 • koulupsykologi
 • terveyskeskuspsykologi
 • ammatinvalintapsykologi
 • neuropsykologi
 • psykologi psykiatrisessa sairaalassa
 • psykologi mielenterveystoimistossa
 • työ- ja organisaatiopsykologi
 • opintopsykologi
 • psykoterapeutti

Vuosi tai kaksi psykologian linjalla vie sinua kohti omaa unelma-ammattiasi!

Alkio-opisto tarjoaa 1–2 lukuvuoden pituisen opintokokonaisuuden, joka tukee valmistautumistasi kevään valintakokeisiin haluamallesi alalle, opintoja, jotka voit liittää myöhemmin korkeakoulututkintoosi sekä asiantuntevaa ohjausta ja opetusta.

Opiskelu Alkio-opistossa

Vuoden opiskelulla pääset hyvään vauhtiin opinnoissasi. Suorittamasi opintokokonaisuudet ja yleisopintokurssit voit sisällyttää tutkintoosi joko yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on siis yhdistelmä yliopisto-opiskelua ja yleissivistäviä opintoja.

Opiskeluaineiden pääosan muodostavat psykologiset aineet. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja myös muiden linjojen kurssivalikoimista oman mielenkiintosi ja aikataulusi mukaan. Lisäksi sinulla on mahdollisuus opiskella mm. vieraita kieliä, puhe- ja kirjoitusviestintää ja tilastomenetelmiä. 

Opintojen alussa jokainen opiskelija laatii itselleen henkilökohtaisen opetussuunnitelman (hops). Näin jokainen voi valita omia yksilöllisiä oppimistarpeitaan vastaavia opintoja ja mieleisiä opintokokonaisuuksia. Hops auttaa myös opiskelijaa opintojen suunnittelussa ja hallinnassa.

Opiskelu- ja opetusmenetelmät

Linjan opiskelumenetelmät kehittävät opiskelijan itseohjautuvuutta, aktiivisuutta ja itsenäisiä opiskelutaitoja. Opintoja suoritetaan itsenäisesti, pareittain tai ryhmässä.

Itsenäisiä yksilösuorituksia ovat mm. tentit ja esseet. Opintoja voi osin suorittaa myös ryhmätyöskentelynä, jolloin esim. pidetään esitelmiä, käydään ryhmäkeskusteluja, tehdään yhteisiä mind mappeja tai väitellään annetuista aiheista. Osa opetuksesta tapahtuu  verkkoluentoina, jolloin opiskelijan oma tarkkaavaisuus ja aktiivisuus on tärkeässä asemassa.

Useassa oppiaineessa on myös verkko-opintoja; osallistutaan verkkokursseille, kuunnellaan luentoja ja välillä tehdään verkkotenttejä.

Erilaisten opiskelu- ja opetusmenetelmien tavoitteena on lisäksi kehittää opiskelijan itsearviointikykyä oman oppimisprosessin ja oppimistulosten suhteen. Opiskelijoita rohkaistaan arvioimaan omia suorituksiaan sekä antamaan vertaispalautetta opiskelijatovereille.

Vaikka opiskelu- ja opetusmenetelmissä painottuukin itseohjautuvuus, opiskelijalla on opiskelun tukena opiston opettajat, eri aineiden ohjaajat eli tuutorit ja muut opiskelijat. Monet Alkio-opiston opiskelijat asuvat opiston kampusalueella. Asuminen opiskelijayhteisössä on yhteisöllistä ja tutustut myös muiden kuin oman linjasi opiskelijoihin

Valintakokeisiin valmistautuminen

Kevätlukukaudella suoritettavat opinnot auttavat valmistautumaan korkeakoulujen valintakokeisiin. Kun opintokokonaisuusopinnot on saatu valmiiksi jo huhtikuussa, on vielä aikaa keskittyä valintakoemateriaaleihin.

Kevään kursseja

 • psykologian valmentavat opinnot Jyväskylän, Tampereen, Helsingin, Turun ja Itä-Suomen yliopistoihin
 • tilastotieteen valmentavat opinnot

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Psykologian linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Psykologian linjan opiskelijat valitaan hakemusten perusteella, pääsykokeita ei ole. Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologian linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi. Ilman valintakokeita...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Arvoinnit
Arvioinnit
Psykologian linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,7)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: