Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Kansanopistot

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja

Yhteiskunta- ja valtiotieteet

Yhteiskunta- ja valtiotieteet

Haluatko opiskella

 • valtio-oppia
 • polittiista historiaa
 • politiikan tutkimusta
 • kansainvälistä politiikkaa
 • sosiologiaa
 • taloussosiologiaa
 • sosiaalityötä
 • sosiaalipolitiikkaa
 • yhteiskuntapolitiikkaa
 • filosofiaa tai
 • elämänkatsomustietoa?

Yhteiskunta- ja valtiotieteet antavat välineitä vaikuttamiseen ja aktiiviseen yhteiskunnassaa toimimiseen sekä hyvät valmiudet hyvin erilaisiin työtehtäviin. On hyvä opiskella taustoja ja teorioita dialogin, keskustelun, ymmärtämisen ja  päättämisen pohjaksi.

Alkio-opisto tarjoaa lukuvuoden pituisen opintokokonaisuuden, joka auttaa sinua pääsemään haluamaasi opiskelupaikkaan ja opintoja, jotka voit liittää myöhemmin korkeakoulututkintoosi. 

Alkio-opistolla voi opiskella monipuolisesti myös oikeustieteitä. Opintotarjottimella on sekä Turun että Itä-Suomen yliopiston opintovaatimusten mukaisia opintojaksoja. Lue lisää Oikeustieteen opintolinjasta.

Tule valmentautumaan ja aloittamaan

Yliopiston valintakokeisiin tähtäävät opiskelevat Yhteiskunta- ja valtiotieteellisellä linjalla pääosin vuoden ajan. Tällöin on mahdollisuus suorittaa yksi tai useampia avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuksia. Opintoja ja yleissivistystä voi täydentää kielillä ja opiston muulla tarjonnalla. Kokeilu ja etsiminen on paitsi sallittua myös toivottavaa.

Jyväskylän avoimeen yliopistoon suoritettavat Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnot muodostavat pohjaopinnot elämänkatsomustiedon, filosofian, sosiologian, valtio-opin ja yhteiskuntapolitiikan aineopintoihin. Perusopinnoissa opiskelija oppii hahmottamaan yhteiskunnallisia ilmiöitä tieteellisen tiedon näkökulmasta ja saa monipuolisen kuvan yhteiskuntatieteistä tieteenalana. 

Sosiaalityön perusopinnotovat suureksi osaksi yhteisiä yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopintojen kanssa ja niiden suorittaminenon mahdollista Jyväskylän avoimeen yliopistoon.

Turun avoimeen yliopistoon suoritettavat Sosiaalitieteiden perusopinnot toimivat pohjana sosiaalipolitiikan, sosiaalityön, sosiologian ja taloussosiologian aineopinnoille. Sosiaalitieteiden yhteisten perusopintojen tavoitteena on antaa yliopistotasoiset perustiedot sosiaalitieteistä, suomalaisen yhteiskunnan rakenteista ja sosiaalitieteellisen tutkimuksen tekemisestä.

Turun avoimeen yliopistoon tehtävät osittain yhteiset Valtio-opin ja poliittisen historian perusopinnot luovat pohjan valtio-opin ja poliittisen historian aineopinnoille sekä yleisesti politiikan tutkimuksen ja kansainvälisen politiikan opiskelulle.

YV-linjalla on mahdollista suorittaa avoimen yliopiston väyläopinnot Turun yliopistoon (yht. 60 op), tällöin opiskelijan tulee suorittaa vähintään hyvin tiedoin kohteena olevan pääaineen perusopinnot sekä perusopinnot vähintään yhdestä VTK-tutkintoon hyväksyttävästä sivuaineesta sekä tiettyjä viestintä- ja kieliopintoja. Lisätietoja väyläopintovaatimuksista löytyy Turun yliopiston internet-sivuilta.

Alkio-opistolla YV-linjan opiskelija voi suorittaa väylän kautta yliopistoon opiskelemaan pääsemiseksi esimerkiksi sosiaalitieteiden perusopinnot ja valtio-opin tai poliittisen historian perusopinnot sekä monipuolisesti viestintä- ja kieliopintoja.

Alkio-opiston yhteiskunta- ja valtiotieteelliseltä linjalta on vuosittain yli puolet opiskelijoista tulleet valituksi yliopistoihin. Osa opiskelijoista on lisäksi hakeutunut ammattikorkeakouluihin.

Opiskelu Alkio-opistossa

Yhteiskunta- ja valtiotieteellisellä linjalla opiskellaan monimuotoisesti. Tarjolla on paljon luentoja, ohjattua ryhmätyöskentelyä ja keskusteluja, esseiden kirjoittamista, erilaisten aineistojen työstämistä ja analysoimista sekä lukupiirityöskentelyä kirjallisuuden lukemisen tukena.

Linjan aineita suoritetaan kirjallisuutta ja luentoja tenttimällä, esseitä kirjoittamalla, seminaaritöillä sekä oppituntien monimuotoisilla harjoituksilla ja tehtävillä. Erilaiset keskustelut auttavat sulattamaan opiskeltavia aiheita. Asiantuntevat opettajat tukevat ja kannustavat opiskelijoita ja ovat aina valmiita keskustelemaan kaikenlaisista mieltä askarruttavista asioista.

Perusluonteeltaan opiskelu on teoreettista. Opiskelija laatii opintojen alussa henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops), joka auttaa opintojen suunnittelussa ja mielekkäiden kokonaisuuksien luomisessa.

Opiskelijoita suositellaan valitsemaan yksi tai kaksi perusopintokokonaisuutta sekä yliopistoissa vaadittavia viestintä- ja kieliopintoja. Lisäksi opiskelijan on hyvä valita yliopisto-opintojensa tueksi linjan omia opintoja. Jos opiskelija esimerkiksi suorittaa vain yhden perusopintokokonaisuuden, muiden perusopintojen kursseja on mahdollista tehdä Alkio-opiston omina kursseina.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linjan opiskelijat valitaan hakemusten perusteella, pääsykokeita ei ole. Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi. Ilman valintakokeita...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Arvoinnit
Arvioinnit
Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,7)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: