Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lähiesimiestyön ammattitutkinto | sosiaali- ja terveystoimiala

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Lähiesimiestyön ammattitutkinto | sosiaali- ja terveystoimiala

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto | sosiaali- ja terveystoimiala

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneella on osaamista suunnitella, ohjata ja arvioida työryhmän päivittäistä työskentelyä sekä perehdyttää työntekijöitä tai opiskelijoita työpaikkaan ja tehtäviin. Tutkinnon suorittaneella on hyvät viestinnälliset valmiudet ja hän osaa kehittää työryhmänsä toimintaa. Hänellä on perustiedot esimiestyöstä.

Koulutuksen toteutus

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen lähiesimiestyön osaamisenkehittämistarpeet. Arvioissa huomioidaan myös opiskelijan työpaikan kehittämistavoitteet.

Suunnitelmat tarvittavista näytöistä tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kanssa. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa lähiesimiestyötehtävissä. Työpaikalla mentorin ohjauksessa tapahtuvaa työssäoppimista tukee henkilökohtainen ohjaus ja valmennus, lähiopetus ja ohjattu etätyöskentely.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että opiskelija osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Mikäli tutkinnossa vaadittu ammattitaito on jo hankittu, opiskelija ohjataan suoraan näyttöihin. Myös osatutkinnon suorittaminen on mahdollista.

Tutkinnon rakenne

Lähiesimiestyön ammattitutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Tutkinnon pakollinen osa:

  • Lähiesimiehenä toimiminen, 70 osp

Tutkinnon valinnaiset osat (valitaan kaksi):

  • Asiakassuhteiden hoito, 40 osp
  • Toiminnan kannattavuus, 40 osp
  • Henkilöstötyö, 40 osp
  • Kehittämissuunnitelma, 40 osp

Hakeminen

Tutkinto soveltuu lähiesimiestyössä työskenteleville - esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmänsä vetäjänä toimiville - ja jotka ovat kiinnostuneita kehittämään esimiesosaamistaan ja suorittamaan tutkinnon.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Opiskelijamaksu on 150 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lähiesimiestyön ammattitutkinto | sosiaali- ja terveystoimiala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Lähiesimiestyön ammattitutkinto | sosiaali- ja terveystoimiala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ammatiksi työ jolla on merkitystä

Tule opiskelijaksi Suomen Diakoniaopistoon! Lähihoitajana edistät toiminnallasi asiakkaidesi terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia. Tutustu myös SDO:n muihin koulutuksiin!