Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | rakennustyömaan työnjohto

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Erikoisammattitutkinnot

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | rakennustyömaan työnjohto

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennustuotantoalaa harjoittaville yrityksille työnjohtajia rakennustyömaiden johtamiseen tai tarjota mahdollisuus syventää rakennusprojektien hallintaan liittyvää ammattitaitoa tasolle, joka takaa asiakaslähtöisen ja sujuvan prosessinhallinnan.

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutusten kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä - keskimääräinen kesto yleensä 1–1,5 vuotta.

Tutkinnon suorittaneella on rakennustuotannon työnjohtajalta tai siihen rinnastettavassa työtehtävässä edellytettävä ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa esimiestehtävissä ja johtaa työn toteutusta omalla rakentamisen vastuualueellaan.

Rakennustyömaan työnjohdon osaamisalan suorittanut voi toimia työnjohtajana, siihen rinnastettavassa työtehtävässä tai yrittäjänä eri toimialoilla. Toimialoja ovat talonrakentaminen, infra ja talotekniikka. Työnjohdon osaamisalan tyypillisiä työtehtäviä ovat työnjohtajana tai työmaainsinöörinä toimiminen.

Koulutusmuotona on oppisopimuskoulutus.

Koulutuksen toteutus

Ennen tutkintokoulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa voidaan huomioida myös hakijan työpaikan kehittämistarpeet.

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä tutkinto-opiskelijan, työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen (noin 2 pv/kk) sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Koulutus suoritetaan oman työn ohessa.

Tutkinto-opiskelijalla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua erilaisiin rakennustuotannon erikoisammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin, joissa osaaminen tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinto-opiskelija osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse. Tutkinto voidaan suorittaa myös suoraan näytöin.

Tutkinnon sisältö

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto koostuu yhdestä pakollisesta tutkinnonosasta ja neljästä valinnaisesta osasta.

Pakollinen osa:

  • Rakennustyömaan osan kokonaisuuden hallinta, 80 osp

Valinnaiset osat (valittava neljä):

  • Rakennustyömaan osan hankintojen ja logistiikan hallinta, 25 osp
  • Rakennustyömaan osan suunnittelun ohjaus, 25 osp
  • Kosteusvaurion korjaustyönjohtajana toimiminen, 25 osp
  • Rakennusfysiikan, sisäympäristön ja talotekniikan perusteiden hallinta, 25 osp
  • Rakennustyömaan osan olosuhteiden hallinta, 25 osp
  • Rakenteiden tuennan ja jäykistämisen hallinta, 25 osp
  • Rakennustyömaan osan rakennus- ja talotekniikan yhteensovitus, 25 osp
  • Rakennustyömaan osan tehtäväsuunnittelu, 25 osp
  • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 25 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | rakennustyömaan työnjohto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on suunnattu työnjohtotehtävissä toimiville ja työnjohtotehtäviin aikoville rakennustuotantoalan ammattilaisille, joilla on rakennusalan teknikon, insinöörin tai diplomi-insinöörin tutkinto tai niihin rinnastettava muuten hankittu osaaminen ja kokemusta rakennustyömaan työnjohtotehtävistä, sekä riittävän pitkä alan työkokemus erikoisammattitutkinnon suorittamiseksi.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla rakennustuotantoalan työpaikka, jossa hän voi tehdä tutkintoon liittyvät näytöt työnjohtajana toimimisesta.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla tulee olla alan työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutuksen opiskelijamaksu opiskelijalle on 1090 €. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Paikkoja on rajoitetusti. Yritykselle oppisopimus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | rakennustyömaan työnjohto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | rakennustyömaan työnjohto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Uramahdollisuuksia erilaisille osaajille!

Teknologiayritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan talouden, hallinnon, viestinnän, markkinoinnin ja esimerkiksi vastuullisuuden osaajia.