Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikkö

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Erikoisammattitutkinnot

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikkö

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, työmaapäällikkö

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikon osaamisala

Tutkinnon tavoitteena on kouluttaa rakennustuotantoalaa harjoittaville yrityksille työmaapäälliköitä rakennustyömaiden johtamiseen tai tarjota mahdollisuus syventää rakennusprojektien hallintaan liittyvää ammattitaitoa tasolle, joka takaa asiakaslähtöisen ja sujuvan prosessinhallinnan.

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutusten kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto yleensä 1–1,5 vuotta.

Tutkinnon suorittaneella on rakennustuotannon työmaapäälliköltä tai siihen rinnastettavassa työtehtävässä edellytettävä ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa esimiestehtävissä ja johtaa työn toteutusta koko rakennustyömaalla.

Työmaapäällikön osaamisalan suorittanut voi toimia työmaapäällikkönä, siihen rinnastettavassa työtehtävässä tai yrittäjänä eri toimialoilla. Toimialoja ovat talonrakentaminen, infra ja talotekniikka. Työmaapäällikön osaamisalan tyypillisiä työtehtäviä ovat vastaavana työnjohtajana, työmaapäällikkönä, työpäällikkönä tai työmaainsinöörinä toimiminen.

Koulutusmuotona on oppisopimuskoulutus.

Koulutuksen toteutus

Ennen tutkintokoulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa voidaan huomioida myös hakijan työpaikan kehittämistarpeet.

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä tutkinto-opiskelijan, työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen (noin 2 pv/kk) sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Koulutus suoritetaan oman työn ohessa.

Tutkinto-opiskelijalla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua erilaisiin rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin, joissa osaaminen tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida.

Koulutuksen sisältö

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto koostuu yhdestä pakollisesta tutkinnonosasta, ja neljästä valinnaisesta osasta.

Pakollinen osa:

  • Rakennustyömaan kokonaisuuden hallinta, 80 osp

Valinnaiset osat (valittava neljä):

  • Työmaatoteutuksen hankintamenettelyt ja sopimustekniikka, 25 osp
  • Työmaatehtävien tehtäväsuunnittelu ja -ohjaus, 25 osp
  • Työmaatoteutuksen suunnittelun ohjaus, 25 osp 
  • Työmaatoteutuksen asiakkuuksien hallinta, 25 osp
  • Työmaatoteutuksen rakennus- ja talotekniikan yhteensovitus, 25 osp
  • Työmaatoteutuksen olosuhteiden hallinta, 25 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikkö, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Tutkinto on tarkoitettu työnjohtotehtävissä toimiville ja työmaapäällikön tehtäviin aikoville rakennustuotantoalan ammattilaisille, joilla on rakennusalan teknikon, insinöörin tai diplomi-insinöörin tutkinto, sekä riittävän pitkä alan työkokemus erikoisammattitutkinnon suorittamiseksi.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla rakennustuotantoalan työpaikka, jossa hän voi tehdä tutkintoon liittyvät näytöt työmaapäällikkönä toimimisesta.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla tulee olla alan työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutuksen opiskelijamaksu opiskelijalle on 1090 €. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Paikkoja on rajoitetusti. Yritykselle oppisopimus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikkö? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikkö ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Uramahdollisuuksia erilaisille osaajille!

Teknologiayritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan talouden, hallinnon, viestinnän, markkinoinnin ja esimerkiksi vastuullisuuden osaajia.