Sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan ammattitutkinto | putkiasentaja tai ilmanvaihtoasentaja

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Talotekniikan ammattitutkinto | putkiasentaja tai ilmanvaihtoasentaja

Talotekniikan ammattitutkinto, putkiasentaja ja ilmanvaihtoasentaja

Talotekniikan ammattitutkinto | putkiasentaja tai ilmanvaihtoasentaja

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa talotekniikan ammattitutkinto ja valmistua putki- tai ilmanvaihtoasentajaksi (AT). Koulutuksessa keskitytään mm. BIM-tietomallien hyödyntämiseen, järjestelmien mittaukseen ja säätöön. Lisäksi opiskellaan asiakkuuden- ja taloudenhallintaa, kiinteistöautomaation toimintaa ja energiatehokkuuden huomioimista sekä työturvallisuuden ja yhteistyötaitojen kehittämistä.

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla tulee olla alan työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Koulutuksen toteutus

Koulutus alkaa henkilökohtaistamissuunnitelman laatimisella, jossa kartoitetaan yksilöllisesti henkilön koulutustausta ja työkokemus, sekä laaditaan henkilökohtainen suunnitelma tarvittavista koulutuskokonaisuuksista. Koulutus toteutetaan käytännönläheisesti lähiopetuksena, etätehtävinä sekä työssäoppimisena. Koulutus kestää 15 lähiopetuspäivää. Sen lisäksi järjestetään 1–3 päivää kestävät näyttötutkintotilaisuudet työkohteissa.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 8.00–15.00.

Tutkinnon suorittajalla tulee olla työssään mahdollisuus osallistua putki tai Iv-asentajan työtehtäviin. Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä.

Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon, tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, yleensä 1–2 vuotta.
Tutkinnon voi suorittaa myös suoraan näytöin ilman koulutusta, mikäli osaaminen todetaan riittäväksi.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään seuraaviin aiheisiin:

  • Työturvallisuus
  • Talotekniikan automaatio
  • Asiapaperit
  • LVI-järjestelmät
  • Kustannustehokas työskentely
  • LVI-järjestelmän korjaus ja huolto
  • Vianetsintä ja diagnostiikka
  • Huoltopalvelut
  • Asennus- tai korjaustyön suunnittelu
  • LVI-suunnitteluprosessi

Hakeminen

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on vähintään kolmen vuoden kokemus LVI-laitteistojen asentamisesta tai LVI-huoltoasentajan tehtävistä. Sopivana pohjakoulutuksena on esim. talotekniikan perustutkinto. Koulutukseen valitaan henkilökohtaistamisen perusteella.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Talotekniikan ammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuskoulutuksen opiskelijamaksu opiskelijalle on 360 €. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Paikkoja on rajoitetusti. Yritykselle oppisopimus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan ammattitutkinto | putkiasentaja tai ilmanvaihtoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Talotekniikan ammattitutkinto | putkiasentaja tai ilmanvaihtoasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.