Sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja

Amiedu
Yhteenveto
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja

Koulutus antaa opiskelijalle hyvät valmiudet ja perusteet työskennellä LVI-asentajana. Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa tutkinto näyttötutkinnoin.

Koulutuksessa opiskelija saa oppia ilmanvaihdon kanavaosien valmistuksesta, ilmanvaihtojärjestelmien asennuksesta, ilmanvaihtojärjestelmien mittauksesta ja tasapainotuksesta, sekä ohutlevytöiden tekemisestä. Lisäksi opiskelija oppii käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentamista sekä lämmitysjärjestelmien asentamista.

Tarvittaessa opiskelija voi myös suorittaa koulutuksen aikana ensiapukoulutuksen, EA-1, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle ja hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa huomioidaan myös hakijan työpaikan kehittämistarpeet. Arviointien perusteella tehdään yhdessä työpaikan kanssa suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja tarpeellisen ammattitaidon hankkimiseksi. Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen - yleensä noin kaksi vuotta.

Tarvittava ammattitaito hankitaan pääasiassa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen tueksi valitaan teoriaopintoja henkilökohtaisten ja työpaikan kehittämistarpeiden mukaan. Teoriaopinnot koostuvat lähiopetuksesta sekä ohjatusta verkko- ja itseopiskelusta.

Tutkinnon suorittajalla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua erilaisiin talotekniikan perustutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin, joissa ammattitaito tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ohutlevytöissä toimiminen
  • Ilmanvaihtojärjestelmien asentaminen
  • Kanavaosien valmistus
  • Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • LVI- korjausrakentaminen
  • Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen
  • IV-koneiden huoltaminen
  • Rakennuspeltitöissä toimiminen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutuksen kohderyhmänä ovat peruskoulun suorittaneet tai vastaavan oppimäärän omaavat. Koulutukseen hakeutuvalla henkilöllä on vähintään B-luokan ajokortti ja hyvä motivaatio kouluttautumiseen, sekä kiinnostus ja soveltuvuus alalle. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä opiskelu- ja työtehtävissä.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille. Tutkinnon suorittaminen ja työllistyminen alalle edellyttävät hyvää suomenkielen taitoa.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja

Kustannukset

  • Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
  • Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi


Arvioinnit

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.