Sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Amiedu
Yhteenveto
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotokoulutus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Ammattina rakentaminen ja LVI

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet suorittaa talotekniikan perustutkinto ja toimia putkiasentajan työtehtävissä. Putkiasentaja osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät kannakkeet yms. materiaalit kohteen mukaan sekä tehdä normaalit putkistoasennukset. Hän osaa toimia laatutietoisesti, oma-aloitteisesti sekä asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkisesti.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko- ja itseopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin noin 2–3 päivänä viikossa klo 8.00–14.30 (ei loma-aikoina). Lähipäivien määrä määräytyy oman osaamisen ja tarpeiden mukaan. Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyy yksilöllisesti.

Talotekniikan perustutkinnon suorittaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon. Näyttötutkinnot suoritetaan työssäoppimisjaksoilla, aidoissa työympäristöissä.

Talotekniikan perustutkinnon sisältö

Pakolliset tutkinnonosat:

 • Lämmitysjärjestelmien asentaminen 
 • Putkistojen hitsaus 
 • Käyttövesi – ja viemärijärjestelmien asentaminen

Valinnaiset tutkinnonosat:

 • LVI-korjausrakentaminen
 • LV-järjestelmien huoltaminen
 • Lämmitysjärjestelmien mittaus ja tasapainotus
 • LVI-huoltopalveluiden tuottaminen 

Yhteiset tutkinnonosat

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
 • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet

Putkiasentaja työelämässä

Talotekniikan perustutkinnon suorittanut työskentelee uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa. Hän asentaa esimerkiksi vesijohtoja, varaajia, pesualtaita, wc-istuimia, vesihanoja ja viemäriputkistoja. Töitä on tarjolla myös kiinteistöjen huollossa, rakennustuoteteollisuudessa (esimerkiksi elementtiteollisuudessa) sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu peruskoulun tai vastaavan oppimäärän omaaville, joilla on vähintään B-luokan ajokortti kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksuton. Opiskelija kustantaa itse myös mahdolliset muut maksut mm. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden.

Koulutus on omaehtoista aikuiskoulutusta ja se kuuluu Kelan opintotuen piiriin. Koulutuksen voi suorittaa myös kokonaan oppisopimuksena, kun sinulla on alan työpaikka.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi


Arvioinnit

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Joustava aikuiskoulutus mahdolli...
Opiskelijatarina: Amiedu

Vapaapainin Suomen mestari Anvar Suviniitty tavoittelee paikkaa vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisiin. Lisäksi hän opiskelee Talotekniikan perustutkintoa Amiedussa. Joustava koulutus mahdollistaa unelmien yhdistämisen.

Lue lisää