Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto | ICT-asiantuntija

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto | ICT-asiantuntija

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto | ICT-asiantuntija, Amiedu

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto | ICT-asiantuntija

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto. Tutkintokoulutuksessa perehdytään tietokone- ja palvelinjärjestelmiin, tietoverkon palveluihin sekä ohjelmistojen asennukseen ja ylläpitoon.

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto noin 1 vuosi. Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Lähiopetusta on kolmena päivänä viikossa (pääosin ti-to) klo 9–16. Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen kuuluu itseopiskelua. Opiskelussa hyödynnetään Microsoftin E-learning ja F-Securen Click How verkko-oppimisympäristöjä. Opiskelijoilla on mahdollisuus ladata käyttöönsä ilmaiseksi Microsoftin järjestelmiä harjoittelua varten.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla vaadittu ammattitaito koulutuksen aikana järjestettävissä tutkintotilaisuuksissa (4 tutkintotilaisuutta). Yksityiskohtaisempaa tietoa tutkinnon suorittamisesta annetaan valmistavan koulutuksen kuluessa.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa simuloiduissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon rakenne

Tutkinto muodostuu neljästä tutkinnon osasta.

Tutkinnon osat:

 • Tietokonejärjestelmät, 30 osp
 • Palvelinjärjestelmät, 40 osp
 • Tietoverkon palvelut, 40 osp
 • Ohjelmistojen asennus ja ylläpito, 40 osp

Koulutus antaa sinulle pätevyyden mm. tietokonelaitteistojen, Windows 10 työasema- ja Windows Server 2016 palvelinympäristöjen suunnittelu-, asennus-, käyttöönotto- ja ylläpitotehtäviin sekä ohjelmistojen hallinnolliseen asennukseen ja konfigurointiin.

Microsoft MTA

 • 98-368 Mobility and Device Fundamentals
 • 98-365 Windows Server Administration Essentials
 • 98-366 Windows Networking Essentials
 • 98-367 Windows Security Essentials

F-Secure

 • F-Secure Client Security & Policy Manager (PM/CS) technical training
 • F-Secure Protection Service for Business (PSB) technical training

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto | ICT-asiantuntija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hakijalla tulee olla tietoteknistä kokemusta tai koulutusta Windows-ympäristöistä ja hyvä englannin kielen taito.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto, ICT-asiantuntija

Kustannukset

Koulutus voidaan toteuttaa:

 • Ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa opiskelija maksaa opiskelumaksun itse 5 erässä (työttömille 645 € ja työssäkäyville 1290 €). Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Paikkoja on rajoitetusti.
 • Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.
 • Yrityksen maksamasta koulutuksesta pyydä tarjous.

Microsoftin MTA pätevyyskokeiden kustannukset sisältyvät kurssiin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto | ICT-asiantuntija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3

Perustuu 1 arviointiin

Janne
(3)
Koulutuksessa käytiin mm. Tietotekniikka Lähiverkkotekniikka Lähiverkkopalvelut Reititinverkot ja lähiverkon julkiset palvelut Ohjelmistojen asennus Sähköturvallisuus Koska ymmärsin että koulutukseen otetaan kavereita joilla on jo kokemusta tietokoneista (laitetekniikka) niin sen olisin jättäny kokonaan pois koulutuksesta, ja nyt taitaa...
Näytä kokonaan
Arvioinnit
Arvioinnit
(3,0)
Perustuu 1 arviointiin
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Digitalisaatio muuttaa maailmaa!

Teknologialla on keskeinen rooli maailman merkittävimpien haasteiden ratkaisemisessa. Onnistumme, kun valjastamme datan palvelemaan meitä. Tähän tarvitaan osaajia!