Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Tuotantotekniikan ammattitutkinto

tuotantotekniikan ammattitutkinto

Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia tuotantotekniikan aloille ja vastata teollisuuden kovaan kysyntää alan koulutetuista ammattilaisista.

Tutkinnon suorittaneella henkilöllä on perusvalmiudet toimia ammattinimikkeen mukaisissa työtehtävissä sekä työskennellä hitsaus-, asennus-, sekä kokoonpano- ja korjaustehtävissä.

Koulutusmuotona on oppisopimuskoulutus. Tutkinnossa osaaminen näytetään osittain käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Tutkinnon toteutus

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, koulutuksen järjestäjän ja työnantajan kesken.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat koulutuspäivät Amiedussa, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aiempi osaaminen. Arvioitu suorittamisaika on 1-2 vuotta.

Tutkinnon sisältö

Tutkintoon valmistava sisältö suunnitellaan yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Amiedun pääkouluttajan kanssa, niin että opiskelut tukevat osaamistarpeiden kehittämistä sekä yrityksen tavoiteasetannan toteutumista. Sisällöstä muodostuu näin henkilökohtainen opiskeluohjelma. Tyypillinen sisällön laajuus on 15-25 lähipäivää sekä opiskelijan kehittymistarpeiden mukaisesti itsenäistä opiskelua ja verkkokursseja.

Levy- ja hitsaustekniikan osaamisala

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Pienahitsaus kahdella prosessilla, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1:

 • Tuotantotekninen toiminta ja valmistuksen suunnittelu, 30 osp
 • Levy- ja putkihitsaus, 70 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 (0-60 osp):

 • Levyhitsaus, 20 osp
 • Teräsrakenteiden valmistustyöt, 30 osp
 • Pienahitsaus yhdellä prosessilla, 10 osp
 • Putkihitsaus, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 3 (0-30 osp):

 • Teollisuuden hankintatoimi, 30 osp
 • Robotiikan hyödyntäminen tuotannossa, 30 osp
 • Tuotantoteknisen projektin ja sen riskien hallinta, 30 osp
 • Työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittäminen tuotantoteollisuudessa, 30 osp

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti.

Hakeminen

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kone- ja metallialan koulutuksesta ja työtehtävistä sekä alalle soveltuville henkilöille, jotka haluavat päivittää tai laajentaa osaamistaan tai hankkia koulutuksen kautta uuden ammatin. Koulutus soveltuu myös niille, jotka haluavat päivittää tai laajentaa osaamistaan suorittamalla ammattitutkinnon tai osatutkinnon.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta.

Tutkinto / todistus

Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on maksutonta. Opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tuotantotekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Tuotantotekniikan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.