Sivuston käyttötapa: Mobiili

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Video

Pätevöidy osaajaksi turvallisuusalalle

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto, Amiedu

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Koulutuksen tavoitteena on turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittaminen. Myös osatutkinnon suorittaminen on mahdollista. Suorittamalla tutkinnon voit tuoda osaamisesi näkyviin ja saada siitä todistuksen. Tutkinnon suorittaneella on valmiudet toimia monipuolisisssa tehtävissä yksityisellä turvallisuusalalla. Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittaminen antaa myös yleisen jatko-opiskelukelpoisuuden.

Tutkinnon suorittajalla tulee olla työssään mahdollisuus hoitaa monipuolisia tutkinnon perusteiden mukaisia työtehtäviä, joissa ammattitaito tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida kattavasti.

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Jos oppisopimusta ei voi solmia, voit suorittaa tutkinnon myös koulutussopimuksella. Tällöin sinulla ei ole työsuhdetta työnantajaan. Vaihtoehtoisesti koulutus voidaan toteuttaa ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa opiskelija maksaa opiskelumaksun itse.

Mahdollisuutena on myös erilaisten koulutuskokonaisuuksien suorittaminen. Koulutuskokonaisuudet sisältävät useamman tutkinnon osa-alueita:

 • Tapahtumaturvallisuus: osio antaa perustiedot erilaisten tapahtumien turvallisesta järjestämisestä, niihin liittyvistä määräyksistä ja suunnittelusta, käytännön toteutuksesta sekä kustannuslaskennasta. Osio sisältää käytännön harjoituksia.
 • Kiinteistötekniikan perusteet turvallisuusalalla: osio antaa perustiedot kohteiden yleisimmistä LVIS-tekniikoista ja niiden toimintaperiaatteista. Ennakoinnin lisäksi käsittelemme myös erilaisia hälytystyyppejä ja niiden kiireellisyyden arviointia sekä yleisimpiä ensi- ja jatkotoimenpiteitä vahingon sattuessa.
 • Henkilösuojauksen perusteet: osio antaa perustiedot yleisimipien henkilösuojaustehtävien ja tilanteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Käymme läpi suunnittelua, kustannusrakennetta, sekä käytännön suojaustekniikoita normaalin riskin toimeksiannoissa. Osio sisältää käytännön harjoituksia.

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa suunnitelma tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Tarvittava ammattitaito hankitaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä.

Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Koulutusaika määräytyy yksilöllisesti kullekin tutkinnon suorittajalle laadittavan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella, nopeimmillaan tutkinto on suoritettavissa muutamassa kuukaudessa.

Tutkinnon rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Vartijan koulutus, 25 osp
 • Pelastustoiminta, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Toiminta eri vartiointimuodoissa, 25 osp
 • Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö, 25 osp
 • Tilannehallinta, 25 osp
 • Järjestyksenvalvonta, 25 osp
 • Kaupan turvallisuustoiminta, 25 osp
 • Turvatarkastus, 25 osp
 • Henkilösuojaus, 25 osp
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta, 50 osp
 • Sammutus- ja pelastustoiminta, 50 osp
 • Turvallisuusalan esimiestoiminta, 25 osp
 • Arvokuljetustoiminta, 25 osp

Tutkintoon voidaan sisällyttää tutkinnon osa tai osia turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnosta tai sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnosta vähintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Turvallisuusalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Turvallisuusalan ammattitutkinto on suunnattu turvallisuusalalla vartijana ja/tai järjestyksenvalvojana työskenteleville, joilla on vähintään vuoden työkokemus monipuolisista vartijan tehtävistä.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutus voidaan toteuttaa:

 • Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.
 • Koulutussopimuksella: Koulutussopimus soveltuu opiskelijalle, jolla ei ole työsuhdetta.
 • Ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa opiskelija maksaa opiskelumaksun itse. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Opiskelijamaksu 300€.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Turvallisuusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Turvallisuusalan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.