Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Helsinki
Erikoisammattitutkinnot

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Koulutuksen tavoitteena on syventää vanhustyön osaamista. Tutkinto antaa valmiudet toimia vanhustyön asiantuntijana erilaisissa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimintaympäristöissä yhteistyössä verkoston eri toimijoiden kanssa.

Koulutuksessa perehdytään mm. tiimin vastuuhenkilönä toimimiseen, palvelutarpeen arviointiin ja palvelujen laadun kehittämiseen. Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja toimintakyvyn tukeminen ovat keskiössä. Koulutus kehittää ammattitaitoasi ikääntyneen ihmisen ohjaukseen, neuvontaan sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen voit syventyä joko muistioireisen ihmisen tukemiseen tai kuolevan ihmisen hoitamiseen.

Koulutuksen toteutus

Valmistava koulutus on mahdollista suorittaa työn ohella. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti verkkototeutuksena. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta 1–3 päivää koko koulutuksen ajalta, riippuen opiskelijan valitsemasta valinnaisesta tutkinnon osasta. Vanhustyön erikoisammattitutkinto on osa kansallista tutkintojärjestelmää ja siitä säädetään opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella.

Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä, keskimääräinen kesto on työn ohella 1–1,5 vuotta.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Aikaisemmin hankittu osaaminen ja työkokemus vaikuttavat valmistavan koulutuksen laajuuteen. Osaamisen tunnistamisen kautta opiskelija voi edetä myös suoraan tutkinnon osien näyttöön.

Tutkinnon rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen
  • Asiakaspalveluverkostossa toimiminen
  • Ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen

Valinnaiset tutkinnon osat Amiedussa:

  • Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen
  • Kuolevan ihmisen hoitaminen

Valinnaisista tutkinnon osista on Kuolevan ihmisen hoitamisen tutkinnon osa mahdollista suorittaa myös erillisenä Saattohoito -koulutuksena, johon on erillinen haku.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Vanhustyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto tai vastaavat tiedot ja jotka haluavat kehittää osaamistaan vanhustyössä. Koulutukseen hakeutujalla tulee olla työpaikka vanhusten parissa. Työpaikka voi olla kotihoito, päivätoimintayksikkö, palvelutalo, vanhustenkeskus, terveyskeskus tai sairaala.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 350 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Vanhustyön erikoisammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.