Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ammattiopisto Tavastia, paikassa Hämeenlinna
Pituus
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Aloitus
4 elokuuta, 2025 (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku (näytä kaikki)
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Aloitus
4 elokuuta, 2025 (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku (näytä kaikki)
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Tarjoilija ruoan kanssa

Opiskele Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ruokapalvelun tai asiakaspalvelun osaamisalalta!

Kokki, ruokapalvelun osaamisala

Koulutuksessa perehdytään erilaisiin ruoanvalmistuksen tehtäviin, kuten ruokien ja ruoka-annosten suunnitteluun, valmistukseen ja esille laittoon. Koulutukseen sisältyy mm.

  • hygieniaosaaminen
  • ruoanvalmistuksessa tarvittavat kädentaidot
  • estetiikan sekä taloudellisen ajattelun perusteet
  • asiakaspalvelun perusteet.

Henkilökohtaiset valinnat antavat erikoisosaamisen erityyppisten ruokaravintoloiden ruokatuotannon tehtäviin. Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.

Kokkina työllistyt ruokaravintolaan, juhla- ja pitopalveluyritykseen, matkustaja- ja rahtialukseen, henkilöstöravintolaan, kahvilaan, hotelliin tai julkisen sektorin ravitsemispalveluun.

Tarjoilija, asiakaspalvelun osaamisala

Koulutuksessa opit asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja, joustavuutta ja yhteistyötaitoja erilaisissa ravintola- ja catering-alan yrityksissä ja toimipaikoissa. Henkilökohtaisilla valinnoilla voit hankkia erikoisosaamista erityyppisistä ravintoloista. Tarjoilijalta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.

Tarjoilijana osaat palvella asiakkaita molemmilla kotimaisilla ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä. Työllistyt ruokaravintolaan, majoitusliikkeeseen, baariin, juhla- tai pitopalvelu- yritykseen tai henkilöstöravintolaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti. Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia voi tulla oppimateriaaleista, oppikirjoista, työvaatteista ja -kengistä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.