Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Opiskele Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ruokapalvelun tai asiakaspalvelun osaamisalalta!
Kokki, ruokapalvelun osaamisala
Koulutuksessa perehdytään erilaisiin ruoanvalmistuksen tehtäviin, kuten ruokien ja ruoka-annosten suunnitteluun, valmistukseen ja esille laittoon. Koulutukseen sisältyy mm.
- hygieniaosaaminen
- ruoanvalmistuksessa tarvittavat kädentaidot
- estetiikan sekä taloudellisen ajattelun perusteet
- asiakaspalvelun perusteet.
Henkilökohtaiset valinnat antavat erikoisosaamisen erityyppisten ruokaravintoloiden ruokatuotannon tehtäviin. Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.
Kokkina työllistyt ruokaravintolaan, juhla- ja pitopalveluyritykseen, matkustaja- ja rahtialukseen, henkilöstöravintolaan, kahvilaan, hotelliin tai julkisen sektorin ravitsemispalveluun.
Tarjoilija, asiakaspalvelun osaamisala
Koulutuksessa opit asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja, joustavuutta ja yhteistyötaitoja erilaisissa ravintola- ja catering-alan yrityksissä ja toimipaikoissa. Henkilökohtaisilla valinnoilla voit hankkia erikoisosaamista erityyppisistä ravintoloista. Tarjoilijalta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.
Tarjoilijana osaat palvella asiakkaita molemmilla kotimaisilla ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä. Työllistyt ruokaravintolaan, majoitusliikkeeseen, baariin, juhla- tai pitopalvelu- yritykseen tai henkilöstöravintolaan.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti. Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki tai tarjoilija
Kustannukset
Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia voi tulla oppimateriaaleista, oppikirjoista, työvaatteista ja -kengistä.