Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija

Ammattiopisto Tavastia, paikassa Hämeenlinna
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisalan opinnot suorittanut tarjoilija tuntee hotelli-, ravintola- ja catering-alan palvelukokonaisuuden ja osaa aktiivisesti myydä ravintolatuotteita. Hän osaa toimia ruokaravintolan tarjoilu-, myynti-, kassa- ja muissa asiakaspalvelun tehtävissä. Hänellä on hyvät yhteistyö-, myynti-, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot. Hän osaa palvella asiakkaita molemmilla kotimaisilla ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä.

Tutkinnon rakenne

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen tarjoilija opiskelee seuraavat pakolliset ammatillisen tutkinnon osat:

  • ravitsemispalveluissa toimiminen
  • asiakaspalvelu ja myynti
  • annosruokien ja juomien tarjoilu.

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voi valita tutkintoosi esimerkiksi seuraavia tutkinnon osia:

  • à la carte -tarjoilu
  • juomien myynti ja tarjoilu
  • kahvilapalvelut
  • katu- ja pikaruokapalvelut
  • tilaus- ja juhlatarjoilu
  • korkeakouluopintoja.

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
  • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
  • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja työhyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys

Voit itse vaikuttaa opintopolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella.

Tarjoilija työelämässä

Tarjoilijoita tarvitaan työelämässä ravintolapalvelujen asiakaspalvelutehtävissä. Valmistuttuasi tarjoilijaksi sinulla on osaamista laajasti asiakaspalvelusta ravintolamaailmassa, kuten ravintopalveluiden myynnistä ja annosruokien tarjoilusta. Sinulla on monipuolinen kielitaito, ja osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Tarjoilijoita työskentelee muun muassa erilaisissa ruoka- ja juomaravintoloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

 Mikäli sinulla on sovittuna oppisopimustyöpaikka, voit hakea oppisopimuskoulutukseen.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.