Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Bagare-konditor (flerform)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
18 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
18 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Bagare-konditor (flerform)

Ny utbildning till bagare-konditor med start i september 2023!

Vill du jobba professionellt som bagare? Gillar du att arbeta praktiskt och skapa med dina egna händer? Gillar du att jobba kreativt och självständigt? Gillar du att baka och vill lära dig allt från traditionella till moderna bakverk? Lockar det att jobba i ett bageri eller konditori? Svarade du ja på frågorna så är det här rätt utbildning för dig!

Målet med utbildningen är att du ska kunna jobba i ett bageri eller ett konditori. Utbildningen är en grundexamen inom livsmedelsbranschen och tar ca. två år att förverkliga.

Studiernas uppbyggnad

Grunden till att bli konditor och bagare får du i de fem obligatoriska examensdelarna. I de tre examensdelarna Tillverkning av matbrödsprodukter, kaffebrödsprodukter och konditoriprodukter lär du dig baka produkterna både för hand och med hjälp av maskiner. I examendelen Arbete inom livsmedelsproduktion lär du dig allt från hur du tar emot råvaror till hur du lagrar dem säkert. Du lär dig också förpacka produkter på rätt sätt. Examensdelen Styrning och underhåll av processer inom bageribranschen handlar till exempel om att kunna hålla i gång en del av en linje i ett bageri eller en maskin som används i bageribranschen.  

Utöver det ingår två valbara examensdelar och gemensamma ämnen såsom språk och matematik i examen. Mer om examensgrunderna hittar du här.

Förverkligande

Studierna ordnas så att den praktiska delen och en del teori är på plats i Axxells bageri och kök i Karis 2-3 dagar i veckan (dagtid). En del av det teoretiska arbetet gör den studerande hemifrån som inlämningsuppgifter med hjälp av plattformen Itslearning, cirka 2-3 dagar i veckan. En stor del av ditt kunnande får du under de perioder du är ute i arbetslivet på praktik (utbildning enligt utbildningsavtal). I en helexamen ingår också de gemensamma examensdelarna.

Eftersom hygienen och livsmedlens säkerhet är A och O i både branschen och utbildningen tar du hygienpass under utbildningen, om du inte redan har ett. Tillfällen för att ta passet ordnas regelbundet av Axxell. Du avlägger också FRK Första Hjälpen FHJ 1® -kortet. Ifall du avlagt kortet tidigare ska kortet vara i kraft hela utbildningstiden.

Utbildningen förverkligas på svenska. Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.

Åldersgräns till utbildningen 18 år.

Det är också möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsplanerare Klara Roos, klara.roos@axxell.fi eller tfn 044-739 7359.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Bagare-konditor (flerform), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Utbildningen är gratis för den studerande. Avgifter för studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma. Den studerande behöver ha egna arbetskläder då hen skall på praktik.

Beställ information

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Bagare-konditor (flerform)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.