Sivuston käyttötapa: Mobiili

Barnledare

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
joulukuu 2021
   
Karjaa
Ammatilliset perustutkinnot

Barnledare

Vill du jobba med barn i ett roligt, utmanande och kreativt jobb? Studera då till barnledare!

Kompetensområdet för småbarnspedagogik och familjeverksamhet (barnledare)

Denna utbildning är för personer som är intresserade av att arbete med yngre barn, i första hand på daghem, men även på t.ex. klubbar och läger. Med denna utbildning blir du behörig att jobba som barnskötare inom småbarnspedagogik (Lag om småbarnspedagogik 540/2018 28§). Under studierna får du lära dig om bl.a. utvecklingspsykologi, socialpsykologi, pedagogiska metoder och stödtjänster för familjer.

Är du intresserad av att jobba med äldre barn och ungdomar? Kolla då in inriktningen för ungdomsledare

Studier

Flerformsutbildning för barnledare

Denna utbildning riktar till personer som är nya för småbarnspedagogiken och därmed behöver mer närstudier och praktik. Även för övriga som föredrar närstudier framom e-studier. Man kan också studera på läroavtal.

Utbildningen ordnas som flerformsutbildning, vilket innebär närstudier 4-6 dagar i månaden under teoriperioderna, distansstudier samt praktikperioder och yrkesprov ute i arbetslivet. Närstudierna ordnas på den ort där majoriteten av studerande i gruppen bor.

Beräknad studietid är drygt 1,5-2 år, beroende på de studerandes studietakt och tidigare studier.

Nästa flerformsutbildning planeras starta hösten 2022. Utbildningen har även kontinuerlig antagning så du kan lämna in din ansökan när som helst under året och hoppa på då en ny examensdel börjar.

E-utbildning för barnledare

Denna utbildning riktar sig i första hand till personer som redan jobbar som barnskötare inom småbarnspedagogik men saknar behörighet. Även läroavtalsstuderande kan antas till gruppen. Tidigare studier på andra stadiet är ett förhandskrav.

Utbildningen ordnas som e-utbildning, vilket innebär att studierna sker i huvudsak online, med enstaka närstudiedagar i första hand i huvudstadsregionen eller enligt var majoriteten av studerandena bor. Inga praktikperioder ingår eftersom studerande jobbar inom branschen eller studerar på läroavtal. Yrkesprov på egna arbetsplatsen.

Beräknad studietid: ca. 1-1½ år, beroende på de studerandes tidigare studier och studietakt.

Nästa e-utbildning startar i december 2021. Sök senast 31.10.2021. Följande grupp planeras starta i april 2022.

Personlig studieplan

En personlig studieplan (PUK, personlig utvecklingsplan för kunnande) uppgörs för alla studerande. I den individuella studieplanen beaktas tidigare studier och relevant arbetserfarenhet. Studietiden kan därmed variera mellan olika studerande.

I studierna ingår även de gemensamma ämnena, så som matematik, engelska och modersmål. Dessa kan till stor del tillgodoräknas från tidigare studier ifall du läst dessa ämnen förut.

Läroavtal

Det är också möjligt att studera på läroavtal! Om du har praktiska frågor kring läroavtal, kontakta läroavtalsplanerare Klara Roos, tfn 044-739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Lämplighet för yrket

Faktorer som försvårar studierna och att fungera inom branschen:

  • allvarlig rädsla för sociala situationer som i hög grad försvårar umgänget med människor
  • ett akut drogproblem som inverkar på det nuvarande livet eller en allvarlig drogbakgrund
  • en sådan psykisk sjukdom som förhindrar deltagande i studierna eller arbete (exempelvis symptom av psykotisk karaktär eller en depression som allvarligt försämrar arbetsförmågan)
  • en annan sjukdom som utgör en risk för hälsan eller säkerheten, inte bara den egna utan också de andra studerandenas eller arbetstagarnas hälsa eller säkerhet.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Barnledare, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Utbildningen är gratis men avgifter för t.ex. studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Barnledare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Barnledare ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Barnledare täytä seuraavat tiedot: