Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Djurskötare på klinik

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
15.8.2022
   
Lähiopetus
Kemiö
Ammattitutkinnot

Djurskötare på klinik

Utbildning för yrkesexamen i djurskötsel, ny utbildning startar i augusti 2022!

Som djurskötare på en djurklinik har du många uppgifter. Förutom att bistå veterinären vid undersökningen och vården av djuren, assistera vid operationer och sköta anestesiövervakningen, har du dessutom hand om bl.a. kundbetjäningen och hygienen på kliniken. Skolan har en egen smådjursklinik och ett djurhus med ca 60 djurarter. Vi skolar också assistenthundar för rörelsehindrade personer.

Till en typisk djurklinik kommer förutom hundar och katter även mindre djur, såsom kaniner, marsvin och andra gnagare, och ibland även ormar, ödlor och fåglar. Vårt utbildningsprogram erbjuder dig utmärkta möjligheter att fördjupa dina kunskaper i vården av såväl friska som sjuka keldjur, och öppnar dörrarna till det omväxlande och spännande djurskötaryrket! Du kan också efter examen jobba med produktionsdjur eller på en hästklinik.

Det är möjligt att avlägga yrkesexamen direkt ifall man har flera års arbetserfarenhet på en djurklinik. I de flesta fall behöver man dock skaffa sig mångsidiga kunskaper för att klara av examen. För detta ändamål ordnar vi en förberedande utbildning. För att kunna söka till utbildningen bör du ha fyllt 18 år och helst ha en examen i grunden (t.ex. grund-, student-, yrkes- eller specialyrkesexamen) eller arbetserfarenhet.

Utbildningen för djurskötare på kliniker är 1,5 år och är smådjursinriktad. Den startar årligen på hösten.Utöver närstudier består utbildningen av perioder ute i arbetslivet, vilket betyder att man utför en arbetspraktik på valbar djurklinik. Detta studieupplägg möjliggör effektiva studier så du snabbt kommer ut i arbete.

Första närstudiedagen ordnas 15.8.2022. Utbildningen är svenskspråkig men kliniken vi samarbetar med är tvåspråkig, vilket förbereder studerande i kraven på yrkesskicklighet i examensgrunderna.

Utbildningen kostar 900€ i sin helhet. Arbetslösa eller permitterade halva priset (intyg arbetslöshet eller permittering bör uppvisas). Utbildningsavgiften kan betalas i rater. Utöver det bör man räkna med att köpa en del studiematerial som vi använder.

Det finns möjlighet att anhålla om hyresboende på skolans internat i delat rum. Mer info om kostnader kring detta ger kansliet (tfn 0290 01 7275 eller e-post brusaby@axxell.fi).

Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.

Läs mera om djuren och smådjurskliniken

Det är möjligt att studera på läroavtal.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Djurskötare på klinik, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Utbildingen kostar 900€. Arbetslösa eller permitterade halva priset (intyg arbetslöshet eller permittering bör uppvisas). Utbildningsavgiften kan betalas i rater. Därtill kan det bli kostnader för studiematerial.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Djurskötare på klinik? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Djurskötare på klinik ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Djurskötare på klinik täytä seuraavat tiedot: