Ammatilliset perustutkinnot

Försäljning, delexamen

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Försäljning, delexamen

Drömmer du om att jobba i en butik?

Det här är för dig som funderar på att söka jobb i en butik eller vill lära dig mer om försäljning!

Nu erbjuder Axxell examensdelen Försäljning 30 kp för första gången som flerformsundervisning! Missa inte chansen utan kom med och öka dina chanser att få jobb inom försäljning!

Under utbildningen lär du dig om detaljhandeln i Finland, hur allt fungerar i en butik både som arbetstagare och som köpman. Vi öppnar även upp arbetstagarens rättigheter och skyldigheter, både lagstadgade och formella samt informella regler på en arbetsplats - med andra ord det du behöver veta som nyanställd eller arbetssökande.

Under studierna kommer du genom praktiskt arbete i butik i kontakt med intressanta arbetsgivare och konkreta arbetsuppgifter inom försäljning. Under närstudierna samarbetar vi med lokala företag och inlärningen kommer till stor del att ske på arbetsplatsen i verklig arbetsmiljö.

Efter utbildningen kan du förbereda dig på säljsituationer enligt försäljningsmålen och har lärt dig förstå kunden och kartlägga kundens behov. Du kan erbjuda lämpliga produkt- eller servicelösningar till en kund och därmed öka merförsäljningen. Målet med utbildningen är att du som studerar på utbildningen har en färdig arbetsplats inom handel efter slutförd delexamen.

Under utbildningen avlägger du följande examensdel ur grundexamen i affärsverksamhet:

  • Försäljning 30 kp

Hygienpass ingår i utbildningen. Den här examensdelen får du till godo ifall du är intresserad av att fortsätta studera hela grundexamen i affärsverksamhet med målsättning att bli merkonom även i ett senare skede. 

Tidpunkt

Närstudierna under tiden 17.4 - 19.5.2023 ordnas enligt följande: 2 dagar närstudier i skolan och under vecka 16-20 ingår även 1 dag praktik (UA) på arbetsplats vid sidan om närstudierna i examensdelen Försäljning. De övriga dagarna studerar du självständigt och gör hemuppgifter. Därefter fortsätter studierna enligt utbildningsavtal på arbetsplats 5 dagar i veckan.

Utbildningens omfattning och tid bestäms individuellt vid utarbetande av en personlig utvecklingsplan för kunnandet (PUK). I planen beaktas den studerandes utgångsnivå samt de kompetenser som arbeten i samarbetsföretagen förutsätter. 

Innehåll

  • Visuell försäljning och presentation av produkter
  • Försäljning av kringprodukter och merförsäljning med hjälp av olika säljtekniker
  • Kundkontakt och kartläggning av behov
  • Kundrespons och säkerställande av kundnöjdhet
  • Hygienpass

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Försäljning, delexamen, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Utbildningen är gratis.

Beställ information

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Försäljning, delexamen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.