Frisör (för unga)

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
elokuu 2023
   
Lähiopetus
Karjaa
Ammatilliset perustutkinnot

Frisör (för unga)

Mode och trender förändras....

Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Är du intresserad av skönhet och hårvård? Gillar du att arbeta med människor? Då är frisöryrket kanske något för dig! Frisöryrket är ett kreativt serviceyrke som ständigt förändras i samband med mode och trender. Grunderna är väldigt viktiga för att kunna bygga på med specialtekniker. Det är också viktigt att hela tiden hålla sig uppdaterad inom yrket. Som frisör skall du vara serviceinriktad och ha lätt att möta människor och du fungerar också som rådgivare och hjälper kunden att hitta sin egen stil.

....och frisöryrket med det

Utbildningen ger dig gedigna grunder för frisöryrket. Under studierna får du lära dig om vård av hår och hårbotten, klippningar, färgningar, frisyrer av olika slag, hårdesign och make-up. Viktiga delar i utbildningen är också kundbetjäning och ansvarstagande.

Vi har också vår egen salong, In Style, där vi utför kundarbeten vissa dagar/kvällar i veckan. Studerande jobbar i salongen som på vanlig salong och får på det viset övning inför arbetslivet.

Beroende på gruppernas storlek kan några examensdelar förverkligas tillsammans med kosmetologutbildningen i Pargas.

Efter avslutade studier har du många möjligheter. Du kan bli privatföretagare, jobba i salong eller studera vidare.

Examensgrunderna hittar du här.

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Frisör (för unga), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Frisör (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Frisör (för unga) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Frisör (för unga) täytä seuraavat tiedot: