Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Introduktion till restaurangköket - Grundexamen inom restaurag- och cateringbranschen, delexamen

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
27 helmikuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
27 helmikuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Introduktion till restaurangköket - Grundexamen inom restaurag- och cateringbranschen, delexamen

Funderar du på att söka jobb i ett restaurangkök? Eller känner du någon som går i dessa tankar? Då är det introduktion till restaurangköket-utbildningen som gäller.

Det här lär du dig

Utbildningen fokuserar på grunderna i professionell matlagning och bakning. Studierna innehåller bl.a. råvarukännedom, livsmedelskunskap, hygien i kök, redskapshantering samt branschspråk. Målet med studierna är att den utexaminerade skall kunna jobba med de grundläggande uppgifterna i ett restaurangkök.

Under utbildningen avlägger du följande examensdel från grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (kock):

  • Att arbeta inom restaurangverksamhet, 20 kp
Så här studerar du

Antalet närstudiedagar är i medeltal 3 dagar per vecka. I utbildningen ingår distansstudiedagar. Distansstudier innebär till exempel att ta reda på, lösa uppgifter, läsa om olika råvaror eller att förbereda sig teoretiskt med termer eller recept. Under studierna avlägger du hygienpasset och deltar i livräddande första hjälp-utbildning.

I studierna ingår en period av utbildning på arbetsplats, en så kallad praktik. En del av kunskapen som behövs, lär du dig på arbetsplatsen.

Genast då studierna inleds uppgörs tillsammans med den studerande en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK).

Om du trivs i restaurangköket, på din praktikplats och allmänt känner dig hemma i branschen, så kan du sedan söka till grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen och fortsätta studera till kock. Examensdelen som du avlagt under introduktions-utbildningen räknas till godo i kockutbildningen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Introduktion till restaurangköket - Grundexamen inom restaurag- och cateringbranschen, delexamen, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

27 helmikuuta, 2025

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Introduktion till restaurangköket - Grundexamen inom restaurag- och cateringbranschen, delexamen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu