Lant20

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
15.9.2023
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kemiö
Ammatilliset perustutkinnot

Lant20

Lant 20 är en utbildning som kan lämpa sig för dig som behöver 20 studieveckor (35 kompetenspoäng) lantbruksstudier för att ta över en gård.

Utbildningen ordnas antingen på Brusaby  i Kimito (udda år) eller på Överby i Esbo (jämna år). Utbildningen som startar hösten 2023 ordnas i Axxell Brusaby i Kimito. Utbildningen består av de första examensdelarna i landsbygdsföretagarexamen. Den ordnas under perioden september till juni som flerformsstudier. Detta innebär att kursen består av ca 30 närstudiedagar samt hemuppgifter.

I utbildningen behandlas grunderna i gårdsskötsel (odla växter, använda traktor och övrig teknik, sköta husdjur och skog) samt företagande och ekonomi. Den röda tråden för ekonomistudierna är uppgörandet av en företagsplan för ett företag (det egna eller ett planerat).

Då de flesta som går utbildningen har ordinarie arbeten ordnas största delen av närstudiedagarna på veckoslut. Den vanliga lösningen är närstudier fredag-lördag-söndag ungefär var tredje vecka.  Att avlägga examen

Enligt examenssystemet kan man avlägga examensdelar helt oberoende av hur man skaffat sig kunskapen och färdigheterna. Tillsammans med examenshandledaren / läraren går man igenom studerandes utgångsläge, vad som ännu kan behöva kompletteras och, om det behövs komplettering för att klara av examensdelen, hur den skaffas.

Delarna i lantbruksexamen

Grundexamen inom lantbruksbranschen erhåller man efter att ha klarat av en tillräckligt omfattande kombination av överenskomna examensdelar som finns angivna i examensgrunderna.

Utbildningen "Lant 20"

De två första examensdelarna i examen, Arbete inom lantbruksbranschen (15 kompetenspoäng) och Landsbygdsföretagande (20 kompetenspoäng), är obligatoriska delar för alla som avlägger grundexamen inom lantbruksbranschen, oberoende av kompetensområde (så som lantbruk, djurskötsel och lantbruksteknologi). Kring de här delarna har Axxell Brusaby byggt upp en utbildning som vi kallar "Lant 20". Namnet kommer av att vi byggt upp kursen så att dess innehåll motsvarar studier som tidigare beskrevs som "20 studieveckor" och av dem motsvarande 10 sv studier i företagsekonomi för landsbygdsföretag. Genom den här uppbyggnaden motsvarar kursen myndigheternas minimikrav på lantbruksutbildning för att vara "stödberättigad" (startstöd).

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Klara Roos tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lant20, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Utbildningen är gratis.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lant20? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Lant20 ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Lant20 täytä seuraavat tiedot: