Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Målare

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Målare

Ny utbildning startar i januari 2022!

Du, som är intresserad av målningsarbeten såsom till exempel renoveringsmålning, nybyggnadsmålning, fasadmålning samt tapetsering och vill studera med fokus på praktisk inlärning, sök till Axxells byggnadsmålarutbildning för vuxna!

Utbildningens mål och förverkligande

Målet med utbildningen är, att man under studietiden lär sig att självständigt och med rätta metoder tillämpa sina kunskaper och färdigheter senare i arbetslivet samt avlägga grundexamen inom ytbehandlingsbranschen eller delar av examen. För att avlägga hel examen krävs även avlagda gemensamma ämnen.

Den som avlägger examen med examensbeteckningen målare kan utföra bland annat renoverings- och nybyggnadsmålningsarbeten samt grunderna i tapetsering och sprutmålning.

Utöver målning och tapetsering av de inre ytorna i byggnader kan en målare välja som specialkunnande ytbehandling av fasader, golvbeläggningar och vattenisolering. Dessutom kan en målare måla byggnadsdelar och möbler av olika material.

Utbildningen förverkligas som flerformsstudier vilket betyder praktiska övningar och teoriundervisning 3 dagar i medeltal per vecka (dagtid) och resten av utbildningen är distansstudier samt inlärning i arbete på arbetsplats.

Inga närstudiedagar i juli.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till personer över 18 år som är intresserade av målarbranschen och vill avlägga hel examen eller delar av grundexamen inom ytbehandlingsbranschen. För varje studerande görs en personlig studieplan. Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket (svenska/finska), behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.

Ekonomiska förmåner

Studierna är heltidsstudier och berättigar till studiestöd/vuxenutbildningsstöd. Närmare information om stöd och förmåner under utbildningstid ger Folkpensionsanstalten, Utbildningsfonden, fackföreningen, TE-byrån och Jobblinjens utbildningsrådgivning tfn. 0295 020 712 e-post: utbildningsradgivning@te-byran.fi

Obs! Om du är arbetslös skall du kontakta TE-byrån innan du söker till utbildningen.

Innehåll

Utbildningen är praktiskt inriktad och en del av utbildningen sker på arbetsplatserna. Utbildningen består av bl.a. följande examensdelar (2 obligatoriska, 3-4 valbara):

  • Renoveringsmålning i byggnader
  • Nybyggnadsmålning
  • Fasadmålning av småhus
  • Tapetsering
  • Förnyande av golvbeläggningar
  • Ytbehandling av träytor
  • Reparation av konstruktioner
  • Grundläggande arbeten inom fuktisolering
  • Planering av företagsverksamhet

Heta arbeten-, förstahjälp- och arbetssäkerhetskort-kurser ingår i utbildningen.

För att avlägga hela examen ingår även gemensamma ämnen.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Klara Roos tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Målare, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri men avgifter för studiematerial kan tillkomma. Olika avgifter till myndigheter ingår inte heller i den avgiftsfria undervisningen (t ex kort).

Beställ information

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Målare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.