Sivuston käyttötapa: Mobiili

Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsningsarbeten - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
   
Karjaa
Ammatilliset perustutkinnot

Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsningsarbeten - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen

Den som avlagt utbildningen kan läsa ritningar och dokument i anknytning till arbetet, kan använda maskiner och verktyg rätt och tryggt och behärskar moderna tillverkningstekniker, kan arbeta med uppgiftshelheter i produktionen med beaktande av ekonomi och säkerhet. Hen kan mäta noggrant, göra rätta materialval och sörja för den tillverkade eller monterade produktens kvalitet.

Den som avlagt utbildningen kan arbeta med olika arbetsuppgifter inom maskin- och produktionsteknikbranschen och kan arbeta med tillverkning eller montering.  

Målsättningen är att studerande kan få arbete inom metallbranschen. Målsättningen är också att studerande avlägger examen eller examensdelar av grundexamen i maskin- och produktionsteknik, plåtslagare-svetsare. Utbildningen är avsedd för personer som behöver kunskaper i plåt- och svetsningsarbeten för att få arbete samt personer i behov av tilläggsutbildning inom branschen.

Under hösten kan du avlägga följande examensdelar som ingår i grundexamen i maskin- och produktionsteknik, plåtslagare-svetsare:

  • Stålkonstruktionsarbeten 20 kp
  • Svetsning 20 kp

Kurserna Heta-arbeten, förstahjälp och arbetssäkerhet ingår i utbildningen.

Innehåll

  • Ritning med CAD-program samt ritningsläsning
  • Mätteknik
  • CNC-plåtarbeten
  • MIG/MAG-, TIG- och Elektrodsvetsning
  • Stålkonstruktionsarbeten
  • Heta-arbeten, förstahjälp och arbetssäkerhet
  • Utbildning enligt utbildningsavtal i samarbetsföretaget eller samarbetsföretagen

Utbildningens omfattning och tid bestäms individuellt vid utarbetande av en personlig utvecklingsplan för kunnandet (PUK). I planen beaktas den studerandes utgångsnivå samt de kompetenser som arbeten i samarbetsföretagen förutsätter. Undervisningsspråket är finska och svenska.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsningsarbeten - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Undervisningen är gratis men avgifter för t.ex. studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsningsarbeten - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit

Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsningsarbeten - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.