Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Närvårdare

Axxell
Yhteenveto
Elokuu
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Turku
Ammatilliset perustutkinnot

Närvårdare

Närvårdarutbildning ordnas i Åbo i samarbete med Åbo yrkesinstitut.

Utbildningen ordnas i huvudsak i Åbo yrkesinstituts utrymmen, de gemensamma ämnen ordnas i Axxells utrymmen i Åbo.

Vill du arbeta med och för människor? Social- och hälsovårdsbranschen spelar en central roll i det finländska välfärdssamhället och behovet av professionella och ansvarsfulla närvårdare är därför stort. Hos oss lär du dig närvårdarens viktiga egenskaper; att kunna lyssna på och handleda din klient på ett professionellt, pålitligt och säkert sätt.

Grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen ger dig möjlighet till ett brett arbetsfält med kontakt till människor i olika åldrar och livssituationer.

Under studierna lär du dig bl.a. om människans utveckling, människokroppens uppbyggnad och funktion, människans grundläggande behov, social- och hälsovårdens strukturer och verksamhetsområden, läkemedelshantering samt vård och rehabilitering. Efter grundstudierna följer studier för kompetensområdet för vård och rehabilitering av äldre, som är det kompetensområde som vi erbjuder i Åbo. Examen ger dig rätt att utöva närvårdaryrket och ger en grund för fortsatta studier vid högre utbildning.

Innehåll

Studiernas omfattning är 180 kompetenspoäng (kp). Studierna delas i grundstudier och kompetensområdet för vård och rehabilitering av äldre. De obligatoriska yrkesämnena ordnas i Åbo yrkesinstituts utrymmen i Åbo. Därtill kommer de gemensamma ämnena som genomförs i Axxells utrymmen i Åbo (Hertig Johans Parkgata 21). De valbara examensdelarna genomförs enligt de studerandes personliga utvecklingsplan för kunnande (PUK). Studierna varar ca. 2 1/2 år. Om du är student eller har tidigare yrkesexamen kan studietiden bli kortare.

Studierna består av praktiska övningar, föreläsningar, projektarbeten och perioder i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal). Under perioderna i arbetslivet kan du jobba på åldringshem, bäddavdelningar, vård i hemmet, rehabiliteringsenheter och/eller mental- och missbrukar enheter.

Studerandes kunskaper bedöms genom yrkesprov. Yrkesproven görs på arbetsplatserna och är 5-7 till antalet.

Utbildningen är gratis men vissa material- och litteratur kostnader ingår. För perioderna ute i arbetslivet behövs arbetsskor som studerande själv skaffar.

Studieförmåner, såsom studiestöd och skolresestöd sökes via FPA (www.fpa.fi).

Krav på hälsa och funktionsförmåga

Enligt lagen om yrkesutbildning(531/2017) kan en studerandes hälsotillstånd eller ett tidigare beslut om indragning av studierätt påverka/hindra antagning som studerande vid Axxell inom social- och hälsovårdsbranschen, pedagogisk verksamhet och handledning och sjöfart. De hälsokrav som gäller respektive bransch samt bestämmelser om indragning av studierätten hittar du här.

Studerande som antagits till utbildning inom social- och hälsovårdsbranschen eller pedagogisk verksamhet och handledning skall på begäran visa upp ett utdrag ur straffregistret inför inlärning i arbete-perioder där de i väsentlig grad kommer i kontakt med minderåriga. Utdrag ur straffregistret uppvisas åt handledande läraren.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Närvårdare, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Undervisningen är gratis men kostnader kan tillkomma för myndighetsavgifter och studiematerial

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Närvårdare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Närvårdare ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Startti hyvinvoinnin osaajaksi

Perehdy terveyden, liikunnan ja hyvinvoinnin teemoihin ja valmenna itsesi valintakoekuntoon Lahdessa! Suorita terveystieteiden perusopinnot päätoimisesti.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Närvårdare täytä seuraavat tiedot: