Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vaikuttaako koronavirus opiskelusuunnitelmiisi? Vastaa kyselyymme ja kerro.   Siirry kyselyyn

Programutvecklare - Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik (Kyrkslätt, för unga)

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
elokuu 2020
   
Useita paikkakuntia
Ammatilliset perustutkinnot

Programutvecklare - Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik (Kyrkslätt, för unga)

  Programutvecklarutbildning ordnas i samarbete med Kyrkslätts gymnasium i Kyrkslätt

Är du bra på datorer och dataprogram? Vill du bli ännu bättre? Axxells programutvecklarutbildning (tidigare datanomutbildning) ger dig den kunskap du behöver för att förvandla ditt datorintresse till ett yrke. Du kan söka till oss direkt efter högstadiet eller när du är lite äldre och kanske redan vuxen.

Programutvecklarstudierna är för dig som är redo att kläcka idéer i en bransch som aldrig sover. Det är få branscher som utvecklas lika snabbt som IT-branschen och vill man lyckas gäller det att hela tiden uppdatera sin kunskap. Datakunniga personer behövs idag i alla branscher. Lösningen till detta är att skaffa sig en bra och mångsidig grundutbildning och hitta sitt eget expertisområde. Det får du hos oss.

Som programutvecklare blir du expert på digital kommunikation. Genom teoretiska studier, praktiska övningar och eventuella beställningsarbeten lär du dig använda datorns olika funktioner och arbetar med många varierande program. Hos oss lär du dig programmera, bygga nätverk och hemsidor samt att betjäna kunder på ett professionellt sätt. Efter studierna kan du ge dig ut i arbetslivet eller studera vidare på högskola eller universitet.

I utbildningen satsar vi på webbdesign och programmering inom Javascript och PHP. Vi utbildar mångsidiga webbutvecklare som klara såväl design och hemsideutveckling som programmering. Efter studierna har du kunskap som behövs inom den moderna företagsvärlden som satsar på t.ex. e-handel, webbmarknadsföring och datastöd och -service för sin personal och sina kunder.

Det bästa med programutvecklarexamen är att det leder till goda möjligheter i arbetslivet eller till fortsatta studier på högskolor och universitet!

Datanomstudierna i Kyrkslätt

Utbildningen ordnas i Kyrkslätts gymnasiums utrymmen i Kyrkslätt.

De gemensamma ämnen (35kp) genomförs så, att de studerande erbjuds de gymnasiekurser som enligt Utbildningsstyrelsens föreskrifter motsvarar yrkesutbildningens delområden. De 7 kp som inte finns i gymnasiets utbud erbjuder Axxell.

I examen ingår också valbara examensdelar, totalt 40 kp. De här genomförs enligt de val de studerande gör i sin personliga utvecklingsplan för kunnande. De här studierna kan avläggas i arbetslivet, som större andel gymnasiekurser, som studier vid öppna yrkeshögskolan, i Karis med andra programutvecklarstuderande – alternativen är många. Det finns också möjligheter till andra kombinationer av gemensamma ämnen och/eller valbara ämnen om du har beredskap att studera vissa perioder i Karis.

Det finns också möjlighet för de studerande att avlägga en kombiexamen (datanom+studentexamen) eller t.o.m. trippelexamen (datanom+gymnasiets avgångsbetyg+studentexamen). För att avlägga kombiexamen krävs att den studerande uppfyller antagningskriterierna för Kyrkslätts gymnasium.

Innehåll

Studierna består av bl.a. programmering inom Javascript och PHP, webbdesign och hemsideutveckling. En del av studierna jobbar man på på olika arbetsplatser (utbildning enligt utbildningsavtal). Liksom i alla andra yrkesutbildningar ingår endel gemensamma ämnen.

I utbildningen ingår perioder ute i arbetslivet som ger dig viktiga kontakter till arbetsmöjligheter. Var dock beredd på att du behöver söka en arbetsplats utanför den egna hemorten.

Examensgrunderna hittar du här

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Programutvecklare - Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik (Kyrkslätt, för unga), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Programutvecklare - Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik (Kyrkslätt, för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi Siirry oppilaitoksen kotisivulle


Arvioinnit

Programutvecklare - Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik (Kyrkslätt, för unga) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Digitalisaatio muuttaa maailmaa!

Teknologialla on keskeinen rooli maailman merkittävimpien haasteiden ratkaisemisessa. Onnistumme, kun valjastamme datan palvelemaan meitä. Tähän tarvitaan osaajia!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: