Ammatilliset perustutkinnot

Puuseppä

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
16 tammikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
16 tammikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Puuseppä

Bågform för fönster, snickare

Uusi koulutus alkaa tammikuussa 2024!

Puuseppä työskentelee usein mittanauha kädessä, sillä tässä ammatissa vaaditaan tarkkuutta, jotta kaikki yksityiskohdat sopivat yhteen. Puusepän jokapäiväisessä työskentelyssä kädentaito on keskeisessä asemassa ja tavallisimpiin työtehtäviin kuuluu puu- ja levymateriaalin käsittely, suunnittelu, asentaminen ja pintakäsittely. Puuseppänä luot kaikkea: pienistä yksityiskohdista huonekaluihin ja suuriin sisustuskokonaisuuksiin. Työpaikka voi olla huonekaluja valmistavassa yrityksessä, puunjalostus- yrityksessä tai vaikkapa venealalla. Moni puuseppä valitsee myös uran yrittäjänä.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija suorittaa puuteollisuuden perustutkinnon. Tavoitteena on kouluttaa puuseppiä, jotka osaavat sekä valmistaa kiinteitä sisustuksia, ikkunoita, ovia ja muita sisustuskohteita että valmistaa puutöitä annettujen ohjeiden tai piirustusten mukaisesti.

Svarvning, snickareSisältö

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Puutuotevalmistuksessa toimiminen
  • Puusepäntuotteiden valmistaminen
  • CNC – työstäminen puuteollisuudessa
  • Sisusutuspuusepäntöiden tekeminen
  • Puualan tilaustöiden valmistaminen

Jos suoritat koko tutkinnon, siihen sisältyy myös yhteisiä tutkinnon osia.

Opetus on maksuton. Koulutus toteutetaan monimuotoopiskeluna. Lähiopinnot 2-3 päivää viikossa pidetään pääsääntöisesti puusepänverstaalla, joskin koulutus sisältää myös jonkin verran opiskelua luokkaympäristössä. Etäopiskelu tapahtuu Itslearning-oppimisalustalla. Koulutkseen sisältyy myös työssäoppimista.

Kohderyhmä

Osallistujalta ei vaadita aikaisempaa osaamista. Koulutus soveltuu käsistään näppärille henkilöille, niin naisille kuin miehillekin.

Haettavat tuet

Opinnot ovat kokoaikaopiskelua. Mikäli olet työtön ja jos koulutus kiinnostaa sinua, keskustele asiasta sinun TE -toimiston asiantuntijan kanssa ENNEN kun haet koulutusta. Tietoa taloudellisesta tuesta ja opintososiaalisista eduista antavat Kela, Työllisyysrahasto, TE-toimistot sekä Koulutusneuvonta, p. 0295 020 702 tai sähköpostitse koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Mahdollisuus oppisopimusopiskeluun - ota yhteys oppisopimustoimistoon klara.roos@axxell.fi, puh. 044 739 7359.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puuseppä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Opetus on ilmaista. Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti koulutuksen järjestäjällä on oikeus periä maksu, jos opiskelija saa henkilökohtaiseen käyttöön oppikirjoja, muita opiskeluun tarvittavia opetusvälineitä, materiaalia tai välttämättömyystarvikkeita, jotka koulutuksen jälkeen jäävät opiskelijan haltuun. Viranomaisten vaatimat maksut eivät myöskään sisälly maksuttomaan opetukseen (esim. kortit).

Beställ information

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puuseppä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.