Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Reseexpert - Grundexamen inom turismbranschen (för unga)

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
elokuu 2020
   
Lähiopetus
Turku
Ammatilliset perustutkinnot

Reseexpert - Grundexamen inom turismbranschen (för unga)

Det här kan vara ditt drömyrke

Om du vill skaffa dig ett yrke inom framtidens bransch, turism, är det här utbildningen för dig! Turismen är världens största näring med jobbmöjligheter inom både rese- samt besöksnäringen. Hos oss har du möjlighet att kombinera ditt intresse för resor, språk och internationella kulturer. Axxells turismstudier är för dig som drömmer om upplevelser och spännande resmål. Du kan hitta din framtida arbetsplats på t.ex. ett flygfält, på ett hotell eller varför inte på en exotisk ö i Stilla havet?

Under din studietid hos oss lär du dig betjäna kunder från olika länder samt planera och genomföra olika guidningar, resor samt evenemang. Du får kunskaper i IT som är en viktig del av ditt framtida jobb med att hitta, sammanställa och ge turister den information och den service de behöver. I studierna ingår även praktiskt arbete, du får planera resor, kundkvällar och evenemang. Du studerar bl.a. kundbetjäning, bokningsprogram, företagsamhet, IT, produktutveckling samt marknadsföring. I utbildningen fokuserar vi på att producera och ta fram olika material för olika medier. Vi har moderna och tidsenliga IT-verktyg och program. Du lär dig också boka flyg och hotell samt hyra ut bilar på bokningsprogrammet Amadeus. En viktig del av utbildningen är inlärning i arbete, då du praktiserar i en verklig arbetsmiljö i Finland eller utomlands.

Som Reseexpert kan du jobba med att paketera, marknadsföra och sälja reseprodukter och -tjänster för olika turistgrupper. Du kan betjäna kunder på olika språk, ordna evenemang samt marknadsföra dina produkter med hjälp av digitalt material och sociala medier. En grundexamen i turism ger dig många möjligheter att fortsätta studera eller jobba inom världens största näring! Du kan till exempel börja jobba på turist- eller resebyrå, hotell, flygfält, trafikbolag och centrala bokningsenheter. Efter utbildningen kan du exempelvis söka till någon researrangörs guideutbildning eller till flygbolagens kabinpersonalskolning.

Utbildningen är ca. 2 år. Efter avklarad examen har du även möjlighet till att studera vidare på högskola eller universitet. Vi erbjuder även möjligheten att få titeln receptionist. Läs mera om receptionist-utbildningen.

Daniela har en grundexamen i turism och har avlagt sin examen vid Axxell. Numera jobbar hon som kundrådgivare vid Finavia. Daniela trivs med att jobba inom resebranschen och för henne var det ett självklart val att studera turism. Här kan du läsa en intervju med Daniela.

 

#axxellturism

 

Ta del av våra vardag på Instagram-där kan du följa med på våra resor och äventyr i branschen!

 

   

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Reseexpert - Grundexamen inom turismbranschen (för unga), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, resor, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Reseexpert - Grundexamen inom turismbranschen (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Arvioinnit

Reseexpert - Grundexamen inom turismbranschen (för unga) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: