Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yksityislentäjän lupakirja PPL(A)

BF-Lento
Yhteenveto
Noin 3-6 kuukautta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Päivä-monimuotokoulutus
Helsinki
Ammatillinen koulutus

Yksityislentäjän lupakirja PPL(A)

Haaveiletko nousemisesta arjen yläpuolelle? Hanki yksityislentäjän PPL lupakirja. Jo puolen kilometrin korkeudessa maailma näyttää erilaiselta ja huolet unohtuvat. Jos lentäminen houkuttaa, nyt on tilaisuutesi: lentolupakirjan suorittaminen on hauskaa, haastavaa ja hyödyllistä.

PPL on lyhenne sanoista Private Pilot License, ja tunnus A tarkoittaa, että lupa koskee nimenomaan lentokoneita. Yksityislentäjä ei saa vastaanottaa rahallista korvausta lentämisestä, mutta lupakirjan turvin voit kyllä kuljettaa pienkoneella esimerkiksi ystäviäsi.

Yksityislentäjän lupakirja oikeuttaa toimimaan päällikkönä muilla kuin ansiotarkoituksessa tehtävillä lennoilla. Lupakirjaan liitetyt kelpuutukset kertovat, mitä ilma-alusluokkia lentolupakirja koskee. Niistä yleisin on SEP(Land) -luokkakelpuutus, (Single Engine Piston, Land) eli yksimoottoristen mäntämoottorikäyttöisten maalentokoneiden luokkakelpuutus. Muita kelpuutuksia voivat olla esimerkiksi SEP(Sea) eli vesilentokelpuutus, yölento-, monimoottori-, mittarilento- tai lennonopettajakelpuutus.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

BF-Lennon tarjoama yksityislentäjäkurssi sisältää etäopintoina ja luokkahuoneessa suoritettavat teoriaopinnot (yht. 100 h) sekä lentokoulutuksen 45 h sisältäen vähintään 10 lentotuntia yksin opettajan valvonnassa. Koko koulutus kestää yleensä kolme – kuusi kuukautta, vuodenajasta riippuen.

Teoriaopiskelua varten on käytössä suomenkielinen etäopiskeluportaali, jonka kautta teoriaoppituntien materiaali on jatkuvasti saatavilla. Voit siis käydä teoriaa läpi täysin oman aikataulusi mukaan. Portaalissa käyttämääsi aikaa valvotaan ja se on verrattavissa luokassa istuttuihin oppitunteihin. Lisäksi saat harjoitustehtäviä, jotka opettaja myös tarkistaa. Etäopiskelua verkossa täydentää lähiopetus luokassa, jotta saat parhaat mahdolliset valmiudet teoriakokeiden suorittamiseen.

Kun olet läpäissyt kirjalliset teoriakokeet ja suorittanut vähintään vaaditut minimilentotunnit (45h), koulu ilmoittaa sinut tarkastuslennolle Traficomin hyväksymän tarkastuslentäjän kanssa. Hyväksytyn tarkastuslennon jälkeen voitkin odotella postia Traficomilta, sillä yksityislentäjän lupakirja on nyt sinun!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yksityislentäjän lupakirja PPL(A), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Yksityislentäjän lentokoulutus ja teoriaopinnot voidaan aloittaa sinä vuonna, kun täytät 16 vuotta. Yksityislentäjän lupakirjan saaminen edellyttää vähintään 17 vuoden ikää, ilmailulääkärin kelpoisuuslausuntoa, suoritettua koulutusta, läpäistyä ilmailuviranomaisen teoriakoetta sekä läpäistyä lentokoetta.

Lentolupakirja on ikuinen, mutta sen käyttö edellyttää voimassaolevaa lääketieteellistä kelpoisuustodistusta. Lisäksi sinun tulee lentää kahden vuoden välein kertauskoululento tai tarkastuslento, jotta vähintään SEP -luokkakelpuutus pysyy voimassa.

Tutkinto / todistus

Yksityislentäjä

Kustannukset

Yksityislentäjän PPL(A) -Lupakirjan hinta koostuu teoriakurssista ja lento-osuudesta jonka hinta on yhteensä 16 850€ (sis. alv 24%). Voit maksaa sen kertasuorituksena tai useammassa erässä koulutuksen aikana.

Lisäksi kurssin hintaan kuuluu kirjallinen opintomateriaali ja muut tarvikkeet sekä lentokone tarkastuslennolle. Ja tietenkin kahvitarjoilut kurssin aikana ja sen jälkeen! (Ns. kuppilatiima!)

Kurssihinnan lisäksi maksettavaksi tulee n. 1 200€ Trafinteoriakokeista ja muista viranomaismaksuista, ilmailulääkärin tarkastuksesta sekä tarkastuslentäjän palkkiosta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yksityislentäjän lupakirja PPL(A)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

BF-Lento

BF-Lento

BF-Lento

Vuonna 1969 perustettu BF-Lento on Suomen kokenein lentokoulu. BF-Lento on perinteikäs perheyritys rennolla ja lämpimällä ilmapiirillä, ja se toivottaa tervetulleeksi kaikki ilmailusta kiinnostuneet! Lentäjän koulutus onnistuu joustavasti, vaikkapa työn ohessa. Lentokoulu on toistaiseksi Malmin lentokentällä Helsingissä, tulevina vuosina toiminta siirtynee...


Lue lisää oppilaitoksesta BF-Lento ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

BF-Lento

Malmin lentoasema
00700 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
bf-lento.com

Arvoinnit
Yksityislentäjän lupakirja PPL(A) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: