Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
suomi
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot
Careeria - Huomisen tekijöille - Katso koulutukset

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto


Koulutuksen hyödyt

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat suunnitella ja valmistaa aterioita erityisruokavaliota noudattaville erilaisissa keittiöissä ja ravintoloissa. Voit toimia myös erityisruokavalioiden asiantuntijana tai alan yrittäjänä.

Sinulla on tuhdisti ravitsemus- ja erityisruokavaliotietoa sekä osaat soveltaa sitä erilaisissa työympäristöissä erilaisille asiakkaille. Kannat vastuuta asiakkaittesi terveydestä ja hyvinvoinnista. Siksi työssäsi korostuu asiakaslähtöinen suunnittelu, huolellisuus sekä oikean tiedon välittäminen.

Tutkinnon suoritettuasi olet erityisruokavalioiden asiantuntija ja osaat suunnitella reseptiikkaohjelmalla ravitsemuksellisesti oikein koostettuja aterioita ja ruokalistoja.

Careeriassa tutkinnon suorittamistasi ovat ohjaamassa alan ammattilaiset apunaan asiantuntijoita eri osa-alueilta.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 160 osaamispistettä (osp).

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä (50 osp) sekä valinnaisista tutkinnon osista (110 osp).

Valinnaisia ovat:

  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen tai
  • Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä.

Lisäksi voit valita:

  • Erityisruokavaliotuotteiden ja – palvelujen kehittäminen

Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4454274


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on 1 - 2 kertaa kuukaudessa klo 15.30 - 19.30 Helsingissä. Koulutuksen kesto on 1 - 1,5 vuotta. Mikäli sinulla on jo työkokemusta ja pääset työssäsi tekemään laajasti eri tehtäviä, opintoaikasi on lyhyempi. Käytännön opiskelu tapahtuu työpaikalla aidoissa arjen työtilanteissa. Oppikirjoja ei käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu verkkomateriaalista ja kouluttajan jakamasta materiaalista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan. Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen


Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu dieettiruokien parissa työskenteleville, jotka haluavat suorittaa erikoisammattitutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta.

Tutkinto / todistus

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: