Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Liiketoiminnan perustutkinto osatutkinto

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
suomi
19.4.2021
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Vantaa
Ammatilliset perustutkinnot
Careeria - Huomisen tekijöille - Katso koulutukset

Liiketoiminnan perustutkinto osatutkinto


Koulutuksen hyödyt

Haluatko päivittää osaamisesi tai tarvitset täsmäosaamista nykyiseen työhön esim. työtehtävien muuttuessa? Voit suorittaa merkonomista tutkinnon osia esimerkiksi palvelumuotoilu, myynti, kirjanpito, tai markkinointiviestintä.

Voit opiskella teoriaopinnot ajasta ja paikasta riippumatta verkossa tai käydä lähiopetuspäivissä Helsingissä tai Vantaalla. Työssäoppimisen suoritat omalla työpaikallasi tai työharjoittelussa. Tutkinto suoritetaan näyttönä, jolloin näytät käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin olet saavuttanut tutkinnon perusteissa määritellyn keskeisen ammattitaidon tai osaamisen.


Koulutuksen sisältö

Jokaisella opiskelijalla on erilainen osaamistausta ja elämäntilanne, syntyy jokaisen opiskelijan opinnoista aina yksilöllinen suunnitelma. Koulutuksessa keskitytään puuttuvan osaamisen hankkimiseen: millaista osaamista opiskelija tarvitsee (Careeriasta ja työpaikalta/työharjoittelupaikalta) sekä miten osaamista hankitaan valittuihin tutkinnon osiin. Myös mahdolliset tukitoimet selvitetään (oppimisvaikeudet).

Tätä Henkilökohtaisen osaamisen kehittymisen suunnitelmaa kutsutaan on HOKSiksi. Suunnitelmaa päivitetään koko opintojen ajan alkaen opiskelijaksi hakeutumisesta, opintojen ajan ja aina näyttöihin asti.

Kun HOKS on tehty, on myös opintojesi kesto selvillä. Koulutuksen kesto on hyvin yksilöllinen, osatutkinnon suorittaminen voi kestää muutaman kuukauden, kun taas koko tutkinnon noin 1,5 vuotta.

TUTKINNON MUODOSTUMINEN: Koko tutkinnon laajuus on 180 osp. Valinnaisia tutkinnon osioita valitaan osaamistarpeen mukaan tai jos suoritat koko tutkinnon niin valitaan 90 osp esimerkiksi Kaupan alalle:

  • myynti 30 osp, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp, palvelumuotoilu 15 osp ja tapahtumatuotanto 15 osp
  • Yrityspuolen asiakkuuksien hoitoon/myyntiin: Asiakkuuksien hoitaminen 30 osp, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp, projektissa toimiminen 15 osp, palvelumuotoilu 15 osp
  • Kaupungin, järjestöjen työtehtäviin: asiakkuuksien hoitaminen 30 osp, henkilöstön tukipalvelut 15 osp, laskutus ja reskontran hoitaminen 15 osp, tapahtumatuotanto 15 osp, palvelumuotoilu 15 osp
  • Taloushallinnon tehtävät: Kirjanpito 30 osp, laskutus ja reskontra 15 osp, tilinpäätöskirjaukset 15 osp, projektissa toimiminen TAI palkanlaskenta 30 osp, kirjanpito 30 osp, laskutus ja reskontra 15 osp, henkilöstön tukipalvelut 15 osp
  • Yrittäjän polku: yritystoiminnan suunnittelu 15 osp, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp, Myynti tai asiakkuuksien hoitaminen 30 osp, palvelumuotoilu 15 osp

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan aiemmin suoritetusta tutkinnosta tai suorittaa toisesta tutkinnosta tutkinnon osan. Mikäli suoritat koko tutkinnon, tulee sinulle myös Pakolliset tutkinnon osat: Asiakaspalvelu 20 osp, Tuloksellinen toiminta 20 osp, Työyhteisössä toimiminen 15 osp.
Ytot eli yhteiset opinnot yhteensä 35 osp Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp. Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet 9 osp (mikäli sinulla on lukio suoritettu tai ammatillinen tutkinto nuorisopuolelta olet YTOT jo pääosin suorittanut).

Tutkinnon osien sisältöihin pääset tarkemmin tutustumaan täällä: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/tutkinnonosat


Käytännön toteutus

Koulutuksen teoriaopinnot koostuvat lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta ja verkko-opetuksesta. Lähiopetusta on arkipäivisin noin 1-2 kertaa kuukaudessa klo 9 – 16 tai toteutus verkossa.

Osaamista eli ammattitaitoa opit omalla työpaikalla/työharjoittelupaikassa. Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä, jolloin osoitat osaamisesi aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi/ työharjoittelupaikalla.

Careerian vastuukouluttaja on opinnoissa tukena sekä työpaikalta työpaikkaohjaaja (usein lähin esimies). Yrittäjän työpaikkaohjaaja voi olla toinen yrittäjä tai muutoin tehtävään soveltuva henkilö.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan yhdessä Careerian kanssa. Oppisopimuskoulutuksen tarkoituksena on työntekijän ja työpaikan osaamisen kehittäminen joustavasti ja käytännönläheisesti. Oppisopimuskoulutus alkaa opiskelijan yksilöllisten tarpeiden sekä työnantajan tarpeiden ja tavoitteiden yhteensovittamisesta.

Opiskelija hankkii itse työpaikan tai se voi olla nykyinen työpaikka. Työpaikka maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa, työtunteja pitää olla viikossa vähintään 25 h. Työpaikalle maksetaan koulutuskorvausta työssäoppimisen ohjauksesta.

Omaehtoinen koulutus sopii sinulle, jos työtunteja työsopimuksessa on esim. 20h/viikko eli oppisopimusta ei voida solmia.Voit suorittaa työssäoppimisen ja näytöt myös työharjoittelussa. Tutkinnon suorittamiseksi tulee aina olla työ/harjoittelupaikka, jossa työssäoppiminen tapahtuu ja osaaminen tuodaan esille.

Voit hakea valtion opintotukea tietyin edellytyksin. Sinulla voi olla mahdollisuus saada myös muuta tukea opintoihisi. Lisätietoja opintotuista saat Kelasta. Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta saat TE-toimistosta.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti. Hakemus on auki 31.3.2021 asti.

Haastattelut ovat 6.4.2021

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liiketoiminnan perustutkinto osatutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen


Kenelle?

Opintojen tarkoitus on oppia uutta ja kehittää omaa osaamistasi! Voit olla esimerkiksi suorittanut merkonomin taloushallinnon puolelta ja nyt haluat päivittää osaamisesi myynnin ja markkinointiviestinnän tehtäviin tai toisinpäin. Tai sinulla haluat kehittää osaamistasi uudelle alalle. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on työelämän arvostama tutkinto- Kielitaito vaatimus on sujuva suomen kielen taito (B2.1)

Tutkinto / todistus

Liiketoiminnan perustutkinto osatutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Liiketoiminnan perustutkinto osatutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto osatutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: