Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusalaa ja suomen kieltä

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
suomi
   
Uusimaa
Ammatilliset perustutkinnot
Careeria - Huomisen tekijöille - Katso koulutukset

Rakennusalaa ja suomen kieltä


Koulutuksen hyödyt

Rakennusala kasvaa ja kehittyy. Työntekijät tulevat eri maista ja kulttuureista. Työmaille tarvitaan nyt työntekijöitä, jotka osaavat suomen kieltä. Tämä koulutus sopii sinulle, jos haluat tehdä työtä rakennusalalla, oppia lisää rakennusalan suomea ja opiskella tai kerrata rakennusalan perusteita suomeksi. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa työturvallisuuskortti sekä tulityökortti. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeiluissa on voimassa ja kielitaitosi on vähintään noin A2.2.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan talonrakennusalan sanastoa ja fraaseja sekä harjoitellaan puhumista ja kirjoittamista. Samalla opiskellaan myös rakennusalan perustutkinnon teoriaa ja etsitään rakennusalan työpaikkoja. Koulutuksen aikana opiskellaan perusasioita (teoriaa) seuraavista rakennusalan töistä:

 • perustustyöt
 • runkovaiheen työt
 • sisävalmistusvaiheen työt
 • ulkoverhous- ja kattotyöt
 • muuraus
 • laatoitus
 • raudoitus ja betonointi
 • muottityöt
 • ikkunatyöt
 • vedeneristyksen perustyöt

Käytännön toteutus

Koulutusaika: 1.11.2021 - 11.2.2022 Paikka: Careeria, Kumitehtaankatu 5, 04260 Kerava. Koulutus on päätoimista päivä- ja monimuoto-opiskelua. Opetus klo 9.00 - 14.00. Opiskelet luokassa suomen kielen opettajan, rakennusalan opettajan ja ohjaavan opettajan kanssa. Lisäksi opiskelet itsenäisesti kotona. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Koulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston kotisivuilta www.te-palvelut.fi löytyvällä sähköisellä hakemuslomakkeella (nro 700540) verkkopankkitunnuksien avulla. Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen (lomakkeessa kohta: tarkemmat perustelut) Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 §). Haastattelut hakemuksen perusteella jatkoon edenneille ovat viikolla 42 eli 18. - 22.10.2021. Hakuaika päättyy 30.09.2021.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONTA

 1. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalaa ja suomen kieltä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen


Kenelle?

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, mikäli olet työttömänä työnhakijana, irtisanoutumisuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa, joka on päättymässä. Koulutus on työhallinnon (TE) rahoittamaa koulutusta. Koulutuksen ajalta voit saada ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, johon olet työttömänä oikeutettu. Nyt suomen kielen taitosi pitää olla noin A2.2.

Tutkinto / todistus

Rakennusalaa ja suomen kieltä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalaa ja suomen kieltä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Rakennusalaa ja suomen kieltä ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalaa ja suomen kieltä täytä seuraavat tiedot: