
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja
Koulutuksen hyödyt
Sähköasentajia tarvitaan sähkön tuottamisen, jakelun ja siirron, sähköistyksen sekä sähköasennusten, korjauksen ja huollon sekä automaation ja kunnossapidon ammattitehtävissä. Sähköasentaja asentaa ja huoltaa kiinteistöjen ja laitosten sähkö- ja automaatiojärjestelmiä tai sähköjakeluverkkoja.
Sähköasentajan työpaikat ovat usein liike- ja asuinrakennuksissa tai teollisuudessa kiinteistön sekä koneiden ja laitteiden sähköasennus-, kunnossapito- ja huoltotehtävissä. Sähköasentaja voi tehdä myös erilaisten hälytys- ja valvontajärjestelmien asennus- ja huoltotöitä.
Koulutuksen sisältö
Sähköasentajan koulutus on sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Koulutuksen sisältö muodostuu seuraavista tutkinnon osista:
- Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp
- Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp
- Rakennusautomaatioasennukset 45 osp
- Pneumatiikka-asennukset 25 osp
Sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon kuuluu myös kaikille yhteisiä tutkinnon osia:
- Yhteiset tutkinnon osat 35 osp (Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, Matemaattis-luonnontietteellinen osaaminen, Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen)
Koulutukseen kuuluvat myös seuraavat tutkintoon pakolliset korttikoulutukset:
- Hätäensiapu
- Tulityö
- Työturvallisuus
- SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus
Käytännön toteutus
Sähköasentajan koulutus koostuu lähi- ja etäopiskelusta, oppimistehtävistä ja työsaliharjoituksista.
Päiväkoulutuksessa on lähiopetusta kolmena päivänä viikossa (pääsääntöisesti ma + ke + pe) klo 8:30 - 15:30.
Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, keskimääräinen kesto on noin 15 kuukautta.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä.
Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Opiskelija voi hakea opintotukea Kelalta.
Valintakriteerit ja hakuohjeet
Viimeinen hakupäivä on 16.09.2021, jonka jälkeen varmistuu koulutuksen alkaminen.
Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Haastattelut järjestetään 28.9.2021 Porvoon Hevosenkengänkadun toimipisteessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Kirjoita hakemukseesi selkeät perustelut ja miksi juuri sinut tulisi valita koulutukseen.
Opiskelijavalinnat tehdään haastattelun jälkeen. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan kaikille haastatelluille sähköpostitse noin viikon sisällä haastatteluiden päättymisestä.
Sähköistytkö sähköstä?
Tule opiskelemaan sähköasentajaksi!
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Kenelle?
Sähköasentajan koulutus soveltuu niin ammatinvaihtajille kuin sähköalan kokemusta omaaville henkilöille ja sen voi aloittaa monelta eri koulutuspohjalta. Hakijoilla tulee olla riittävä suomen kielen taito (vähintään B 2.1), moitteeton värinäkö ja B-ajokortti tai mieluimmin C-ajokortti. Koulutukseen otetaan ensisijaisesti vähintään 20 vuotta täyttäneitä hakijoita.
Tutkinto / todistus
Ota yhteyttä
Careeria

Careeria
Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...
Yhteystiedot
Careeria
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja täytä seuraavat tiedot: