Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
suomi
jatkuva haku - aloita kun sinulle sopii!
marker Hakuaika käynnissä
   
Porvoo
Ammatilliset perustutkinnot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Ict
Koulutuksen hyödyt

Tietotekniikkaa on nyky-yhteiskunnassa kaikkialla ja toimiva tietoliikenne on sille elinehto. Se luo kysyntää alan ammattilaisille nyt ja tulevaisuudessa. Alan työllisyysnäkymät ovatkin pitkällä aikavälillä hyvät.

Jos tietokoneet ja muut kodin elektroniikkalaitteet ovat sinun juttusi, tule opiskelemaan ICT-alan ammattilaiseksi. Koulutuksessa syvennät ja laajennat ICT-alalla tarvittavaa osaamista sekä suoritat tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon.

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä ICT-asentajana asentaen, korjaten ja huoltaen tietokoneita, niiden oheislaitteita, lähiverkkoja tai erilaisia kodin elektroniikalaitteita. Työt sisältävät myös ohjelmistojen asentamista ja päivittämistä. ICT-asentajan työnkuvaan voi kuulua erilaisia tietoliikennelaitteiden ja -järjestelmien asennus- ja kunnossapitotöitä. Myös palvelinjärjestelmien asennus ja käyttöönotto kuuluu ICT-asentajan työtehtäviin.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Koulutuksen sisältö muodostuu seuraavista aihepiireistä:

  • Elektroniikan ja ICT:n perustehtävät (mm. elektroniikan ja sähkötekniikan perusteet, työvälineohjelmien käyttö, pätevyydet (työturvallisuuskortti, sähkötyöturvallisuus SFS 6002, hätäensiapu, tulityökortti))
  • Tietokone- ja tietoliikenneasennukset (mm. työaseman käyttöönotto, tietoliikenteen perusteet, lähiverkkotekniikka ja sulautetut järjestelmät)
  • Palvelinjärjestelmät ja projektityöt (mm. palvelinasennukset ja virtualisoinnit. Projektityöskentelyn periaatteet)
  • Kodin elektroniikka ja asennukset (mm. asennus ja käytönopastus)
  • Huoltopalvelut (mm. asiakaspalvelu, huollon kustannusarvion laatiminen, korjaustoimenpiteet)
  • Yhteiset tutkinnon osat

Käytännön toteutus

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua, käytäntöpainotteisena lähiopiskeluna oppilaitoksessa sekä oppimisena työpaikoilla.

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, keskimääräinen kesto on 3 vuotta.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Opiskelijat valitaan hakemuksen perusteella. Valinnoista ilmoitetaan viikolla 31.

Kiinnostaako tietokoneiden ja tietokonelaitteistojen kanssa työskentely?

Tule opiskelemaan ICT-alan ammattilaiseksi!

Hakeminen


Kenelle?

ICT-alasta kiinnostuneille sekä oppisopimuksena henkilöille, jotka jo työskentelevät ICT-alan yrityksissä tai vastaavissa alan tehtävissä vailla perustutkintoa.

Koulutus voi toteutua oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on jo alan työpaikka mutta olet vailla alan tutkintoa. Keskustele oppisopimuksesta työnantajasi kanssa. Lue lisää https://careeria.fi/tyoelamalle/oppisopimuskoulutus/

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lue lisää http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html

Tutkinto / todistus

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.