Sivuston käyttötapa: Mobiili

Insinööri (AMK)| akkutekniikan muuntokoulutus | monimuotototeutus

Centria-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
   
Monimuotototeutus
Kokkola
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Insinööri (AMK)| akkutekniikan muuntokoulutus | monimuotototeutus

Akkutekniikka on tulevaisuuden ala, jossa tarvitaan osaajia! Centria-ammattikorkeakoulussa alkaa uusi akkutekniikan insinöörikoulutus, joka on kehitetty yhteistyössä alueemme yritysten kanssa. Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla käynnistyy lähitulevaisuudessa useita akku- ja kaivosteollisuuden hankkeita. Tarve akkutekniikan asiantuntijoille tulee olemaan suuri, joten nyt on erinomainen hetki kouluttautua ala osaajaksi.

Akkutekniikan muuntokoulutus rakentuu Centrian vahvan koulutusosaamisen sekä vuosien aikana määrätietoisesti kasvaneen monipuolisen akkualan tutkimus- ja kehitysosaamisen pohjalle. Koulutustarjontaa tukevat myös akku- ja kaivosalaan liittyvät Centrian kehittämis- ja tutkimusympäristöt, joissa pääset hyödyntämään oppimaasi käytännössä erilaisten harjoitustehtävien ja projektien muodossa. Osaamisemme on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettua kemian ja prosessitekniikan saralla. Lisäksi meiltä löytyy vahvaa sähkö-, automaatio- ja energiatekniikan sekä ympäristötekniikan osaamista. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintamme on ollut jo vuosia Suomen ammattikorkeakoulujen kärkeä ja toimintamme on kasvanut laajasti viime vuosien aikana. Hyödynnämme opetuksessamme laajasti myös TKI-osaamista sekä hankkeiden ja projektien viimeisimpiä tutkimustietoja.

Centrian akkutekniikan muuntokoulutuksessa opiskellaan monipuolisesti akkutekniikan alaa. Opintojen aikana pääset syventymään akku- ja sähkökemiaan sekä akkukemikaalien ja akkujen valmistukseen. Myös akkujen kierrätystekniikat sekä energian varastointitekniikat tulevat sinulle opintojen aikana tutuiksi. Pääset perehtymään myös tuulivoimaloiden mahdollisuuksiin sekä sähkömarkkinoiden lainalaisuuksiin opintojesi aikana. Opintojen aikana pääset tekemään konkreettisia harjoituksia Centrian laboratoriotiloissa niin itsenäisesti kuin pienryhmissäkin. Talonpojankadun kampukseltamme Kokkolasta löytyvät kemian koetehdas, Chemplant, sekä akku- ja saostuslaboratoriot. Laboratorioistamme löytyvät modernit työskentelyvälineet, joita pääset hyödyntämään erilaisten harjoituksien ja tehtävien yhteydessä.

Opintojen kesto

Opintojen laajuus on vähintään 60 opintopistettä ja kesto noin kaksi vuotta. Koulutukseen hakeutuminen edellyttää, että sinulla on aiempi tekniikan alan korkeakoulututkinto, tekniikan alan opistoasteen tutkinto tai muu edellytykset täyttävä tausta kyseiseen koulutukseen. Aiempia opintojasi voidaan lukea hyväksi soveltuvin osin, mutta taustastasi riippuen koulutukseen voi kuulua myös täydentäviä opintoja, joilla hankitaan mahdollisesti puuttuvat esitiedot opintoihin.

Opintojen sisältö

Centrian akkutekniikan koulutuksessa opetus järjestetään sekä lähi- että etäopetuksena. Lähiopetus järjestetään Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa. Lähiopetuspäivien ajankohdat varmistuvat myöhemmin. Koulutus on laajuudeltaan vähintään 60 opintopistettä ja sen kesto on noin kaksi vuotta. Aiempia opintojasi luetaan hyväksi soveltuvin osin, mutta koulutukseen voi myös kuulua täydentäviä opintoja. Opintoihin sisältyy myös yritysvierailuja akkualan yrityksiin ja tehtaisiin.

Akkutekniikan muuntokoulutuksessa perehdyt syvemmin akku- ja sähkökemiaan. Opintojen aikana pääset perehtymään akkukemikaalien ja akkujen valmistukseen. Sinulle tulevat tutuksi myös akkujen kierrätystekniikat sekä energian varastointitekniikat. Syvennyt myös yleisemmin energian merkitykseen ja vaikutuksiin yhteiskunnassa, jotta saat valmiuksia ennakoida esimerkiksi teknologian kehitykseen vaikuttavaa sääntelyä. Yhteiskunnallinen ohjaus liiketoiminnan kehittymisessä tulee olemaan monilla aloilla voimakkaampaa kuin aiemmissa teollisissa murroksissa, mikä on huomioitu koulutuksessamme. Pääset perehtymään myös tuulivoimaloiden mahdollisuuksiin sekä sähkömarkkinoiden lainalaisuuksiin opintojesi aikana.

Akkutekniikan koulutus koostuu seuraavista opintojaksoista:

  • Akku- ja sähkökemia
  • Akkukemikaalit 1. (prekursori- ja elektrodimateriaalit)
  • Akkukemikaalit 2. Akkukemikaalien ja -materiaalien valmistus
  • Akkujen valmistus
  • Akkujen kierrätystekniikat
  • Energian varastointitekniikat
  • Energia ja yhteiskunta
  • Tuulivoimalat ja sähkömarkkinat

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Insinööri (AMK)| akkutekniikan muuntokoulutus | monimuotototeutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Lisätietoa

Koulutuksen opetuskieli on suomi. Opetus toteutetaan monimuotototeutuksena, mikä mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Opetus pitää sisällään niin lähiopetusta, verkko-opintoja kuin itsenäistä opiskeluakin. Lähiopetusta järjestetään Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa. Luennot tallennetaan tai mahdollisesti opettaja tekee lyhyitä videoita oppimisen tueksi, jolloin opiskelijalle tulee enemmän itsenäistä opiskelua kuin päivätoteutuksessa.

Tutkinto / todistus

Akkutekniikan muuntokoulutuksesta valmistut omasta taustasi tai kiinnostuksestasi riippuen joko sähkö- ja automaatiotekniikan tai kemiantekniikan insinööriksi akkuosaamiseen suuntautuen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Insinööri (AMK)| akkutekniikan muuntokoulutus | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Centria-ammattikorkeakoulu

AMK suurella sydämellä!

Centria on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Centriassa opiskelee lähes 4000 opiskelijaa ja vuosittain Centriasta valmistuu noin 500 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa sekä musiikki- ja yhteisöpedagogia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistuu vuosittain noin 40. Kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa....


Lue lisää oppilaitoksesta Centria-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Centria-ammattikorkeakoulu

Talonpojankatu 2
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.centria.fi

Arvioinnit
Insinööri (AMK)| akkutekniikan muuntokoulutus | monimuotototeutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Insinööri (AMK)| akkutekniikan muuntokoulutus | monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot: