Sivuston käyttötapa: Mobiili

Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus

Diakonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Helsinki
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus

Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus

Asioimistulkkauksen koulutus on humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto, josta valmistuu tutkintonimikkeellä Tulkki (AMK). Asioimistulkkauksen koulutuksessa työkielet vaihtelevat vuosittain työelämän tarpeiden mukaan, ja hakijan on osattava suomen lisäksi yhtä työkielistä.

Työkielinä kevään 2021 yhteishaussa olivat suomen lisäksi joko arabia, kiina (mandariini), kurdi (soranin murre), persia, somali, urdu, tigrinja tai venäjä.

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena, jonka lähijaksoihin voi osallistua miltä tahansa Diakin kampukselta. Opiskelijalla on lukukauden aikana 1–2 lähijaksoa, jolloin opetus toteutetaan Helsingissä lähiopetuksena. Opiskelijalla ei tarvitse olla tulkkauksen osaamista tai kokemusta hakeutuakseen koulutukseen.  

Asioimistulkkauksen koulutuksen sisältö:  

  • tulkkaus ja kääntäminen
  • tulkin ammatillinen työnkuva 
  • ammattietiikka
  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • työkielten ja -kulttuurien sekä suomalaisen yhteiskunnan palvelurakenteen opinnot käytännön harjoittelut  

Koulutukseen sisältyy ohjattuja tulkkauksen käytännön harjoitteluja sekä työelämässä että oppimistehtävinä opintojaksojen sisällä. Asioimistulkkauksen koulutus keskittyy tulkin keskeisimpiin toimintaympäristöihin: kasvatus ja opetus, sosiaaliala, terveysala, maahanmuuttohallinto sekä poliisi- ja oikeusala. Näistä toimintaympäristöistä opinnoissa käsitellään lakitausta, alan toimijat ja ammattilaiset, toimintaprosessi sekä sanasto molemmilla työkielillä. Opiskelija voi opintojensa aikana suuntautua myös oman kielen opetukseen ja ohjaukseen, tai suorittaa osan opinnoista kansainvälisessä vaihdossa tai osallistumalla hanketyöhön.   

Tulkit työelämässä  

Koulutettujen tulkkien tarve kasvaa koko ajan maahanmuuton lisääntyessä. Tutkinnon suorittaneet tulkit työllistyvät erilaisiin tulkkaus- ja käännöstehtäviin asioimistulkkauksessa viranomaistahoilla, oikeus- ja kokoustulkkauksessa sekä kansainvälisissä tehtävissä. Koulutettuja tulkkeja tarvitaan myös maahanmuuttajien oman kielen ohjaustehtävissä. Asioimistulkkauksen koulutuksen suorittaneet opiskelijat voivat hakeutua suoraan Opetushallituksen ylläpitämään oikeustulkkirekisteriin ja saada sitä kautta kelpoisuuden oikeustulkkina toimimiseen.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutukseen haetaan Helsingin-kampukselle, mutta lähiopetukseen voi osallistua kaikilta Diakin kampuksilta. Lukukausittain koko opiskeluryhmällä on 1–2 lähiopetusviikkoa Helsingissä. Muu lähiopetus toteutetaan monikampusperiaatteella pienryhmissä, jolloin osallistuminen tarkoittaa läsnäoloa omalla kampuksella.

Tutkinto / todistus

Tulkki (AMK)

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diak

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) on ainutlaatuinen ammattikorkeakoulu. Diakonia-ammattikorkeakoulu on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa sekä merkittävä kirkon diakonian ja nuorisotyön tutkintojen tarjoaja. Opiskeluilmapiiri on lämmin ja kannustava – yhteisöllisyys ja toisten tukeminen kuuluvat kulttuuriimme. Diak kouluttaa kansainvälisiä osaajia yhteiskunnan ja kirkon...


Lue lisää oppilaitoksesta Diakonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Kyläsaarenkuja 2
00580 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.diak.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,6)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit