Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta

Varastoalan koulutus

Varastot ja varastointi liittyvät läheisesti logistiikkaan. Yritykset siirtävät niin raaka-aineita kuin valmiita tuotteita, jotka eri kuljetusprosessien väleissä varastoidaan ennen seuraavaa siirtoa. Logistiikasta puhuttaessa tarkoitetaan usein tavaroiden kuljetusta ja varastointia, jotka ovatkin näkyvin osa logistisia toimintoja. Logistiikan perusmääritelmän mukaan logistiikka on kuitenkin laajempi kokonaisuus - se on materiaali-, tieto- ja rahavirtojen ohjausta ja hallintaa. Logistiikan toimivuudella on erittäin suuri merkitys erityisesti teollisuudelle ja kaupan alalle.

Varastoalan koulutus toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa logistiikan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua varastopalveluihin, jolloin tutkintonimike on varastonhoitaja. Lentoasemapalveluihin suuntautuen tutkintonimike on lentoasemahuoltaja. Kuljetuspalveluihin suuntautuen tutkintonimike on kuorma-autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa myös liiketalouden perustutkinnon. Tutkintonimike on merkonomi. Opinnoissa voi suuntautua asiakaspalveluun ja myyntiin, talous- ja toimistopalveluihin sekä tieto- ja kirjastopalveluihin.

Perustutkinnot voi suorittaa myös näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa. Myös oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua alalle.

Varastoalan opinnot ammattikorkeakoulussa

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella logistiikkaa, liikennealaa sekä auto- ja kuljetustekniikkaa. Tutkintonimike on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto insinööri (AMK).

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös liiketoiminnan logistiikkaa sekä liiketaloutta, jossa tutkinnon voi suorittaa logistiikkaan suuntautuen. Tutkintonimike on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto tradenomi (AMK).

Varastoalan opinnot yliopistossa

Yliopistoissa voi opiskella teknisiä tieteitä logistiikkaan suuntautuen. Alempi korkeakoulututkinto on tekniikan kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on diplomi-insinööri.

Voit myös opiskella kauppatieteitä esimerkiksi markkinointiin ja jakeluun suuntautuen. Alempi korkeakoulututkinto on kauppatieteiden kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on kauppatieteiden maisteri. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: tyomarkkinatori.fi, opintopolku.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!