Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
suomi
Syksyllä
   
Lähiopetus
Koko-/osa-aikainen
Helsinki
Perusopetus

Perusaste

Perusaste

Perusaste Eirassa

Eiran aikuislukio tarjoaa perusasteen opetusta aikuisille. Eirassa voi suorittaa koko peruskoulun tutkintotavoitteisena opiskelijana tai täydentää ja korottaa entisiä opintoja. Koulussa voi opiskella myös esimerkiksi vain yhtä ainetta aineopiskelijana.

Tutkintotavoitteinen peruskoulu on tarkoitettu nuorille aikuisille, joilla ei ole peruskoulutasoisia opintoja omasta kotimaastaan tai Suomesta. Se sopii myös niille, joilla on jonkin verran lukion tai ammattikoulun opintoja omasta kotimaastaan, mutta kielitaito ei riitä jatkamaan opintoja Suomessa. 

Opiskelu perusasteella

Perusasteen opetus on kokoaikaista päiväopetusta maanantaista perjantaihin. Tutkintoon tähtäävään opetukseen otetaan ensisijaisesti 17-25 –vuotiaita nuoria aikuisia. Alle 17-vuotiaita hyväksytään vain erityisestä syystä. Perusasteella opiskelija voi suorittaa äidinkielen tai suomi toisena kielenä -aineen, matematiikan, ruotsin ja englannin oppimäärän sekä muita aikuisten perusasteen aineita. Perusasteen kurssit sopivat myös pohjatietojen ja kommunikatiivisten taitojen vahvistamiseen ennen lukioon siirtymistä.

Kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), ja opiskelijoiden aiemmat opinnot ja taidot nopeuttavat opintoja. Perusasteen opintojen rakenne riippuu siitä, onko opiskelijan äidinkieli suomi vai ei. Peruskouluopiskelun voi aloittaa vaikka ei osaa suomea.

Alkuvaihe

Alkuvaiheessa opiskellaan suomen kielen alkeis- ja keskitason kursseja, yhteiskunta- ja kulttuuritietoa, englantia, matematiikkaa ja muita peruskoulun aineita. Kielten ja matematiikan opiskelun voi aloittaa omalta tasolta. Alkuvaihe kestää noin 1,5 vuotta, mutta sen laajuus riippuu opiskelijan lähtötasosta ja aiemmista opinnoista. Opiskelijan oma ohjelma alkuvaiheessa voi sisältää tarvittaessa esim. luku- ja kirjoitustaitoa vahvistavaa opetusta, jolloin laajuus on suurempi. Alkuvaiheen voi aloittaa tarvittaessa myös erillisellä noin vuoden kestävällä lukutaitovaiheella. 

Päättövaihe

Jos alkuvaihe sujuu hyvin, voi siirtyä peruskoulun päättövaiheen opiskelijaksi. Päättövaiheeseen voi tulla myös suoraan, jos on aiempia opintoja ja suomen kielen taito on jo hyvä. Koska opiskelutahti on nopea ja kaikkia peruskouluaineita opiskellaan suomeksi, päättövaihe sopii niille opiskelijoille, joilla on hyvät opiskeluvalmiudet ja riittävä suomen kielen taito. Päättövaiheen opiskeluohjelma perustuu henkilökohtaiseen opiskeluohjelmaan. Päättövaiheessa tutustutaan myös ammatillisiin tai lukio-opintoihin.  

Lisätietoa Eiran perusasteesta

Lisää tietoa Eiran aikuislukion perusasteesta saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyyntölomakkeen. Saat vastauksen kysymyksiisi suoraan Eiran aikuislukiolta. Kysy rohkeasti lisää!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Perusaste, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Perusasteen opiskelijaksi Eiran aikuislukioon haetaan hakuaikana täyttämällä sähköinen hakemuslomake koulun verkkosivuilla tai käymällä koulun toimistossa. Hakuaika on 3 kertaa vuodessa.

Peruskouluun valitut hakijat kutsutaan tasotestiin sekä haastatteluun, joissa selvitetään miltä tasolta opiskelijat aloittavat opiskelun. Tasotestissä on suomen, englannin ja matematiikan kokeet. Siinä arvioidaan myös yleisten opiskeluvalmiuksien riittävyyttä.

Tutkinto / todistus

Peruskoulun päättötodistus

Kustannukset

Tutkintoon tähtäävä opiskelu peruskoulussa on maksutonta (materiaalimaksu 10 euroa). Aineopiskelumaksu on 150 €. Samalla maksulla voit opiskella koko lukukauden. Jos ilmoittaudut aineopiskelijaksi vain viimeisen eli 5. jakson ajaksi, opiskelumaksu on 50€.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Perusaste? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Eiran aikuislukio

Eiran aikuislukio

Eiran aikuislukio – aikuinen meininki!

Eiran aikuislukio on yksi Suomen suurimpia ja monipuolisimpia kouluja. Eiran aikuislukiossa voi suorittaa lukion ja peruskoulun oppimäärän, opiskella yksittäisiä kursseja tai suorittaa lukion kaksikielisessä lukiossa. Eirassa voi myös suorittaa koko lukion verkossa.  Lukuvuoden aikana Eiran aikuislukiossa opiskelee yhteensä noin 3000...


Lue lisää oppilaitoksesta Eiran aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Eiran aikuislukio

Laivurinkatu 3
00150 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.eira.fi

Arvoinnit
Perusaste ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele lukiossa

Aloita kun sinulle sopii ja opiskele päivällä, illalla, etänä, omaan tahtiin, tutkintotavoitteisesti tai yksittäisiä aineita.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: