Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kauppatieteen opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Ilmajoki
Kansanopistot
Kauppatiede

Kauppatieteen opintolinja

Kauppatieteen opintolinjalla perehdytään kauppatieteen ilmiöihin ja eri osa-alueisiin, kuten markkinointiin, johtamiseen, kansantaloustieteeseen sekä laskentatoimeen ja rahoitukseen. Linja on tarkoitettu kauppatieteen yliopisto-opintoihin tähtääville.

Linjalla suoritat avoimen yliopiston kursseja ja saat valmennusta kauppatieteellisen pääsykokeisiin. Opiskelet yhdessä muiden samaa tavoitetta kohti pyrkivien kanssa ja saat tukea ryhmältä kehittäen samalla vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitojasi.

Opiskelupaikka Etelä-Pohjanmaan Opistossa ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Etelä-Pohjanmaan Opistossa voit siis turvallisesti kokeilla omaa alaasi menettämättä ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Etelä-Pohjanmaan Opisto on toisen asteen oppilaitos, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät. EPO:ssa suorittamasi opinnot nopeuttavat valmistumistasi.

Opintojen toteutus

Syksyllä ja talvella suoritetaan avoimen yliopiston opintoja mm. liiketoimintaosaamisesta, kielistä ja viestinnästä. Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä opiston valikoimasta että avoimen yliopiston tarjonnasta. Saat ohjausta tavoitteisiisi sopivimman opintokokonaisuutesi suunnitteluun.

Keväällä keskitytään valmentautumaan yliopistojen pääsykokeisiin opiskelemalla yliopistojen kauppatieteiden yhteisvalintakokeen sisältöjä ja tutustumalla aikaisempien vuosien valintakokeisiin. Omaa osaamista testataan harjoituskokeiden avulla.

Opiskelumenetelmät ovat monipuoliset, ja kauppatieteellisen osaamisen lisäksi myös yliopisto-opinnoissa tarvittavat akateemiset opiskelutaitosi kehittyvät.

Kauppatieteen opinnot

Suuntaavat opinnot:

 • Yhteisöopinnot 1 op
 • Opiskelutekniikka ja oppimismenetelmät 1 op
 • Tilastomenetelmien peruskurssi (JY) 6 op
 • Talousmatematiikan perusteet (VY) 5 op
 • Tietokone työvälineenä (VY) 3 op
 • Tiedonhankintataidot I (VY) 1 op
 • Kirjoitusviestinnän perusteet 3 op (JY)
 • Ruotsia kauppatieteilijöille 5 op (VY)
 • Interdisciplinary Communication Skills 3 op (JY)

Syventävät opinnot:

 • Liiketoiminnan perusteet (VY) (sis. johtamisen, markkinoinnin, laskentatoimen, kirjanpidon, talousoikeuden ja tuotantotalouden peruskurssit) 28 op

Soveltavat opinnot:

 • Pääsykokeisiin valmentautuminen ja harjoituspääsykokeet 12 op
 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta
 • Halutessasi voit osallistua myös yo-arvosanojen korotuskursseille (syksy 2019)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kauppatieteen opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Suoritettuna lukio tai muu vastaava koulutus. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella. Varaudu lähettämään koulu- ja työtodistuksesi hakemuksen yhteydessä.

Tutkinto / todistus

Kansanopisto, kauppatieteen opintolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kauppatieteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistolta vauhtia jatko-opintoihin! Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja työelämään....


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Arvioinnit

Kauppatieteen opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Uramahdollisuuksia erilaisille osaajille!

Teknologiayritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan talouden, hallinnon, viestinnän, markkinoinnin ja esimerkiksi vastuullisuuden osaajia.